19 Јуни, 2019
0.0185

Градот Скопје во потрага по компанија за возниот парк на градот

Објавено во: Мои пари 04 Февруари, 2013

Градот Скопје бара команија што ќе го одржува возниот парк на градот. Станува збор за јавен оглас за избор на фирма што ќе се грижи за 36 возила од различна марка како Алфа ромео, Киа, Шевролет, Деву, Фолксваген., Цитрoен, Лада, Фиат, Форд и едно возила марка Мерцедес. Одлучувачки критериум во изборот на фирмата-сервисер ќе биде најниската понудена цена, а постапката ќе се спроведе преку отворена постапка со електронска аукција. Право да конкурираат за оваа бизнис-зделка, меѓудругото, имаат оние фирми на кои во последните пет години не им била изречена првосилна судска одлука за учество во злосторничко здружување, корупција, измама и перење пари, потоа да имаат релизирано досега три вакви испораки и да имаат најмалку 10 лица.

На почетокот од 2012 -та година Градот Скопје се поднови со седум нови возила од различни марки како Тико, Матиз, Лада, Фијат пунто како и шест возила “Ц3“. Вкупната набавка изнесуваше околу 700 илјади евра.Тогаш градските власти објаснија дека админситрацијата располага со мал број возила кои се стари.

Колку пари Градот планира да плати за одржување на возниот парк ќе се знае по 17 -ти овој месец, кога ќе биде спроведена јавната аукција за избор на компанијата.

Можеби ќе ве интересира

Биби – прв македонски бренд избран меѓу 20 -те најдобри анимирани цртани за претшколска возраст на фестивал во Франција

Биби – прв македонски бренд избран меѓу 20 -те најдобри анимирани цртани за претшколска возраст на фестивал во Франција

Уличениот дефект Езеро Матка-Сарај е саниран

Уличениот дефект Езеро Матка-Сарај е саниран

Промоција на книгите „Шарени приказни“ и „Девојчиња и момчиња“ на поетесата Ана Бунтеска

Промоција на книгите „Шарени приказни“ и „Девојчиња и момчиња“ на поетесата Ана Бунтеска

БК МЕБЕЛ со нов најголем продажен салон поблиску до вас

БК МЕБЕЛ со нов најголем продажен салон поблиску до вас

Започнува голема наградна игра на НЛБ Банка

Започнува голема наградна игра на НЛБ Банка

Отстранете го чувството на вина од вашето мени – „Junk free, guilt free”

Отстранете го чувството на вина од вашето мени – „Junk free, guilt free”

Состанок на Конституенцата во Скопје: истакнати меѓународни експерти ќе дискутираат за клучни економски теми

Состанок на Конституенцата во Скопје: истакнати меѓународни експерти ќе дискутираат за клучни економски теми

Must-have парче за ова лето: Каролина во Mango заводлив комбинезон

Must-have парче за ова лето: Каролина во Mango заводлив комбинезон

Водоснабдувањето кај стрелиште Камник е нормализирано

Водоснабдувањето кај стрелиште Камник е нормализирано