16 Јуни, 2019
0.0171

И покрај рецесијата, Португалија мора да преземе нови мерки за штедење

Објавено во: Свет, Финансии 26 Октомври, 2012

Португалија мора да преземе дополнителни мерки за намалување на долгот и покрај тоа што е во рецесија, а невработеноста и понатаму расте, побара Меѓународниот Монетарен Фонд кој заедно со останатите кредитори и одобри и финансиска помош на државата поради должничката криза. Португалската Влада за 2013 година планира БДП-то на државата да порасне за 1%, што ќе значи дека Португалија веќе трета година по ред е во рецесија. Истовремено стапката на невработеност се пригнозира дека ќе порасне на 16,4% од сегашните рекордни 15,9 %.

Можеби ќе ве интересира

(ВИДЕО) Скоро 50 милиони луѓе во две земји се без струја

(ВИДЕО) Скоро 50 милиони луѓе во две земји се без струја

Жештините убија педесетина луѓе во оваа земја

Жештините убија педесетина луѓе во оваа земја

(ВИДЕО) Драма се случуваше кога на авион му експлодирале гуми

(ВИДЕО) Драма се случуваше кога на авион му експлодирале гуми

Земјотрес од 7.4 степени ја стресе оваа земја

Земјотрес од 7.4 степени ја стресе оваа земја

Кои се европските земји со најдобра вода за капење?

Кои се европските земји со најдобра вода за капење?

(ВИДЕО) Што му подари Путин на кинескиот колега?

(ВИДЕО) Што му подари Путин на кинескиот колега?

(ВИДЕО) Свлечиште однесе десетици автомобили

(ВИДЕО) Свлечиште однесе десетици автомобили

(ВИДЕО) Во Чикаго стаклен балкон почна да пука под нозете на посетителите

(ВИДЕО) Во Чикаго стаклен балкон почна да пука под нозете на посетителите

Kaко луѓето во Венецуела се спасуваат од глад?

Kaко луѓето во Венецуела се спасуваат од глад?