20 Октомври, 2019
0.0177

Има парно ама млако е!

Објавено во: Мои пари 15 Октомври, 2012

Денес стартува грејната сезона, а сметките нема да бидат намалени се до декември. Ноемвриските сметки пак ќе има зададат главаболка  на  оние кои се исклучиле од парното, бидејќи според новиот правнилник ако во нивниот стан минуваат цевки за парно, а останатите станари од колективната зграда се греат на парно ќе мора да се плаќаат околу 10 денари за метар квадратен. Ако станот ви е 60 квадрати, 600 денари е вашата месечна сметка за парно, сепак овие сметки за “грејни“цевки  ќе треба да се плаќаат само во  грејната сезона, во лето не.    

Можеби ќе ве интересира

Дефектот во Скопје Север е саниран

Дефектот во Скопје Север е саниран

Се врши реконструкција на улична мрежа во Гази Баба

Се врши реконструкција на улична мрежа во Гази Баба

Прекинато водоснабдувањето на повеќе улици

Прекинато водоснабдувањето на повеќе улици

Градот Цетиње ја доби наградата Globallocal

Градот Цетиње ја доби наградата Globallocal

Санирани два дефекти во Скопје

Санирани два дефекти во Скопје

Прекинато е водоснабдувањето во повеќе населби

Прекинато е водоснабдувањето во повеќе населби

Прекин во водоснабдувањето на повеќе места низ Скопје

Прекин во водоснабдувањето на повеќе места низ Скопје

Сашка Николова избрана за нов претседател на ИАБ Македонија

Сашка Николова избрана за нов претседател на ИАБ Македонија

Дефектот во Козле е саниран

Дефектот во Козле е саниран