16 Јуни, 2019
0.0190

ЈП „Водовод и канализација“ повикува да се пријавуваат проблемите во водоводниот систем

Објавено во: Економија 21 Декември, 2012

Во пресрет на зимскиот период заради ниските температури доаѓа до голем број на дефекти на водоводната и канализациската атмосфера, затоа ЈП „Водовод и канализација“ ги потсетува граѓаните за бесплатниот телефонски број 0800 22 555 на кој корисниците ќе можат да пријаватДефект на водоводна и канализациска мрежа, пукнати цевки, прекин на водоводно снабдување, диви приклучоци како и мито и корупција. Станува збор за телефонска линија која постои неколку години и успешно функционира. Исто така во изминатиот период на 0800 22 555 граѓаните може да пријавуваат само дефекти на водоводната и канализациска мрежа а сега можат да пријавуваат поширок опсег на проблеми како што се диви приклучоци, мито и корупција.

-Подучени од мината зима во која имаше голем број на поплаки од страна на граѓаните службите на ЈП„ Водовод и Канализација“ се максимално спремни за престојаниот зимски период и можат да се справат со сите предизвици што ги носи зимата. Имено доколку граѓаните го пријават дефектот на бесплатниот телефонски број 0800 22 555 во рок пократок од 24 часа проблемот ќе биде саниран. Исто така редовно се чистат сливнците кои ја собираат атмосферската вода и доколку дојде до ненадејно затоплување на времето и топење на снегот, нема да има несакани поплави и атмосферската мрежа соодветно ќе ја прифати надојдената вода. Во системот на ЈП „Водовод и канализација“ има 17000 сливници и 44000 ревизиони шахти и сите тие се под наша контрола и врз нив се извршува редовно чистење“ изјави Директорот на ЈП „Водовод и канализација“ г. Стојан Србиновски.

Можеби ќе ве интересира

Само во овој дел на Хрватска издадени дозволи за 6.000 странски работници

Само во овој дел на Хрватска издадени дозволи за 6.000 странски работници

ЦЕНИТЕ ОТИДОА ДО НЕБО: Килограм злато сега чини 38.000 евра

ЦЕНИТЕ ОТИДОА ДО НЕБО: Килограм злато сега чини 38.000 евра

Извештај на ОН: Најголем раст на инвестициите на Западниот Балкан забележала Северна Македонија

Извештај на ОН: Најголем раст на инвестициите на Западниот Балкан забележала Северна Македонија

Кредитната агенција Фич после 13 години го зголеми рејтингот на земјата, тврди Тевдовски

Кредитната агенција Фич после 13 години го зголеми рејтингот на земјата, тврди Тевдовски

МАПА: Еве што и каде се произведувало во Југославија

МАПА: Еве што и каде се произведувало во Југославија

ММФ ќе отвори нова регионална канцеларија

ММФ ќе отвори нова регионална канцеларија

Нафтените трговци ќе се опарат, државата ќе им плаќа за чување на резервите

Нафтените трговци ќе се опарат, државата ќе им плаќа за чување на резервите

Понуда „тешка“ 18,6 милијарди долари: Камионите на VW излегуваат на берзата

Понуда „тешка“ 18,6 милијарди долари: Камионите на VW излегуваат на берзата

Бугарски медиуми: Северна Македонија гледа со добро око на можноста да инвестира во „Белене“

Бугарски медиуми: Северна Македонија гледа со добро око на можноста да инвестира во „Белене“