20 Март, 2018
0.1296

Каде во светот работниците се најслабо платени?

Објавено во: Финансии 17 Јули, 2017

Според истражување на Волстрит журнал, во 2015 година најслабо платени биле работниците во Индија. 

За еден час работа таму на работниците им се исплаќаат 1.09 долари. 

Луѓето кои работат во автомобилски компании во Мексико добиваат од еден до 3 долари за работен час. 

Во Кина за работен час плаќаат 5, а во Бразил 6 долари. 

Во Унгарија работниците во автомобилската индустрија добија покачување и од 5.6 долари, сега земаат 6 долари за работен час. 

Во Полска во истиот сектор заработуваат повеќе од оние работници во Србија, кои сега бараат покачување. 

Можеби ќе ве интересира

МИЛИОН ДОЛАРИ: Толку пари доби најдобрата учителка на светот

МИЛИОН ДОЛАРИ: Толку пари доби најдобрата учителка на светот

РАБОТА ВО НОРВЕШКА: Да го имаат она што го имаме, би биле најбогати

РАБОТА ВО НОРВЕШКА: Да го имаат она што го имаме, би биле најбогати

Меѓу петте најбогати луѓе веќе нема Европјани

Меѓу петте најбогати луѓе веќе нема Европјани

10 неколегијални работи што никогаш не треба да ги правите

10 неколегијални работи што никогаш не треба да ги правите

ЧЕТИРИ ДОБРИ ПРИЧИНИ зошто да вработите постар работник

ЧЕТИРИ ДОБРИ ПРИЧИНИ зошто да вработите постар работник

ИМА 31 ГОДИНА И ВЕЌЕ Е ВО ПЕНЗИЈА: Како и успеа?

ИМА 31 ГОДИНА И ВЕЌЕ Е ВО ПЕНЗИЈА: Како и успеа?

СРБИТЕ ЖИВЕАТ ПОДОБРО ОД ШВАЈЦАРЦИТЕ: Како е ова можно?

СРБИТЕ ЖИВЕАТ ПОДОБРО ОД ШВАЈЦАРЦИТЕ: Како е ова можно?

МБИ10 Индексот по недела на искачување достигна нов рекорд

МБИ10 Индексот по недела на искачување достигна нов рекорд

Каде „испари“ добивката на „Макпетрол“?

Каде „испари“ добивката на „Макпетрол“?