04 Јуни, 2020
0.0282

КОИ СЕ ТИЕ: Четири дами ќе и помагаат на Ангеловска во работата со државната каса

Објавено во: Економија 16 Септември, 2019

 Кристина Попова, Ивана Станковиќ , Олимпија Христова Заевска и  Анја Марија Макеска се четирите дами кои ги одбра минстерката за финансии да и помагаат во управувањето со државните пари.

Сите со искуство ќе ја советуваат во различни сектори наследничката на Тевдовски која на почетокот на месецот застана на едно од клучните министерства во државата.

Имено Ивана Станковиќ ќе биде посебен советник за јавен долг и финансиски систем, за меѓународните финансии, ИПА и односи со ЕУ Нина ќе ја советува Олимпија Христова Заевска, а Анја Марија Макеска ќе биде достапна и ќе и стои на располагање на јавноста.


Шефица на кабинетот ќе биде Кристина Попова која има работно искуство токму од министерството со кое раководи Ангеловска.

Нина Ангеловска реши во тимот како надворешни консултанти да ги ангажира и Маријан Петрески и Павле Гацов . Во објавата на Фејсбук министерката посочува дека ќе бидат нејзини соработници во областа на макроекономијата и даночните политики.

Топ пет задачи за Нина Ангеловска како министер за финансии

Ангеловска е млада амбициозна жена коосновач и косопственик на трговска платформа позната како „Групер“ која посредува на продавачи на стоки и услуги и ги прави подостапни за клиенти.

Фирмата сопственик на „Групер“ се вика „Вебспот“ ДОО и лани имала приходи од 373.000 евра, а направила добивка што надминува 100.000 евра.

Читајте и ... Со фитнес ослободува стрес, трчањето ѝ е страст: Која е Нина Ангеловска, идната министерка за финансии

Можеби ќе ве интересира

Kaко Меркел ќе ја спаси Германија од корона кризата?

Kaко Меркел ќе ја спаси Германија од корона кризата?

ПАНДЕМИЈАТА СИ ГО НАПРАВИ СВОЕТО: Затворени вратите за работа во Германија и Австрија

ПАНДЕМИЈАТА СИ ГО НАПРАВИ СВОЕТО: Затворени вратите за работа во Германија и Австрија

НИЗ СКОПСКИТЕ МАРКЕТИ СНЕМА ЛЕБ - сите пазарат за карантинскиот викенд

НИЗ СКОПСКИТЕ МАРКЕТИ СНЕМА ЛЕБ - сите пазарат за карантинскиот викенд

НАЈГОЛЕМ ПАД ПО 1999: Европјаните помалку трошеле во април

НАЈГОЛЕМ ПАД ПО 1999: Европјаните помалку трошеле во април

НИКОЈ НЕ Е ИМУН НА КРИЗАТА: 50.000 Хрвати останаа без работа

НИКОЈ НЕ Е ИМУН НА КРИЗАТА: 50.000 Хрвати останаа без работа

ЕВН: Порамнети и корегирани сметки добиват корисниците, од 15 април броилата се отчитуваат

ЕВН: Порамнети и корегирани сметки добиват корисниците, од 15 април броилата се отчитуваат

ЗАБОРАВЕТЕ НА ЛЕТАЊЕ СО WIZZ AIR - тие што резервирале или ваучер или враќање на парите

ЗАБОРАВЕТЕ НА ЛЕТАЊЕ СО WIZZ AIR - тие што резервирале или ваучер или враќање на парите

Владата нема да дава дозволи за работа во текстилната и кожарската индустрија во Штип

Владата нема да дава дозволи за работа во текстилната и кожарската индустрија во Штип

КАКО ДА СЕ ЗАТВОРИЛЕ ТРИ ГОЛЕМИ ФАБРИКИ: За три месеци без работа останаа над 15 илјади луѓе

КАКО ДА СЕ ЗАТВОРИЛЕ ТРИ ГОЛЕМИ ФАБРИКИ: За три месеци без работа останаа над 15 илјади луѓе