22 Март, 2018
0.1195

МАСОВНО ДАВААТ ОТКАЗИ: Работодавците тешко можат да најдат квалификувани работници

Објавено во: Финансии 09 Август, 2017

Во САД има голем број на слободни работни места што значи дека вработувањето ќе продолжи во следните месеци. 

Бројот на слободни работни места скокнал за 8% на 6.2 милиони. 

Ова е најголем број на слободни работни позиции откако се води евиденција од 2000 година. 

Но, во САД многу луѓе даваат откази, а работодавците имаат проблем да најдат квалификувана работна сила, поради што се принудени да ги зголемат платите. 

Најмногу слободни работни места има во градежништво, преработувачка индустрија, финансии, здравство, државна и локална управа. 

Можеби ќе ве интересира

Колку акции се истргуваа на ЗК Пелагонија за половина милион денари

Колку акции се истргуваа на ЗК Пелагонија за половина милион денари

Платата не е лоша, но никој не сака да ја работи оваа работа

Платата не е лоша, но никој не сака да ја работи оваа работа

СРБИТЕ ПРЕСМЕТАА: Еве што можат да купат за 10 динари

СРБИТЕ ПРЕСМЕТАА: Еве што можат да купат за 10 динари

Кој презеде акции од Комерцијална банка вредни 18 милиони евра?

Кој презеде акции од Комерцијална банка вредни 18 милиони евра?

ГЕРМАНЦИТЕ СЕ ПЛАШАТ: И ЕУ може да посегне по одмазда

ГЕРМАНЦИТЕ СЕ ПЛАШАТ: И ЕУ може да посегне по одмазда

ПОКАЧУВАЊЕ: Ако директорите добијат повисоки плати, истото ќе важи и за работниците

ПОКАЧУВАЊЕ: Ако директорите добијат повисоки плати, истото ќе важи и за работниците

МИЛИОН ДОЛАРИ: Толку пари доби најдобрата учителка на светот

МИЛИОН ДОЛАРИ: Толку пари доби најдобрата учителка на светот

РАБОТА ВО НОРВЕШКА: Да го имаат она што го имаме, би биле најбогати

РАБОТА ВО НОРВЕШКА: Да го имаат она што го имаме, би биле најбогати

Меѓу петте најбогати луѓе веќе нема Европјани

Меѓу петте најбогати луѓе веќе нема Европјани