23 Јули, 2019
0.0249

Можна ли е експанзија на малите бизниси?

Објавено во: Мои пари 18 Октомври, 2012

Министерот за економија Ваљон Сараќини  денеска го отвори Проектот на УСАИД за експанзија на мали бизниси, кој официјално беше промовиран во Полошкиот регион.

- Проектот за експанзија на малите бизниси има за цел да соработува со приватниот сектор и иинституциите на локалната власт за зголемување на регионалниот и економскиот развој, фокусирајќи се на земјоделството, руралниот туризам и градежништвото со што ќе се придонесе за развој на целокупната национална економија, истакна министерот Сараќини.

Малите и средните претпријатија се клучни за економскиот развој на Република Македонија, со учество над 99 проценти во вкупниот број на претпријатија, со што се докажуваат за важни креатори на општествениот производ во целина, незамерувајќи го и фактот дека 78 проценти од вработените се ангажирани во секторот на мали и средни претпријатија.

Можеби ќе ве интересира

Volvo Cars не повлекува автомобили од пазарот!

Volvo Cars не повлекува автомобили од пазарот!

Сообраќајка затвори регионален пат

Сообраќајка затвори регионален пат

Само во ИутеКредит, пари достапни веднаш 24/7!

Само во ИутеКредит, пари достапни веднаш 24/7!

Најбараните боенки ова лето: Бојте и учете стихови за зеленчукот и овошјето

Најбараните боенки ова лето: Бојте и учете стихови за зеленчукот и овошјето

Квиз: Твојот карактер ја открива твојата идеална дестинација

Квиз: Твојот карактер ја открива твојата идеална дестинација

Нова сервисна кампања „Повеќе грижи за вас“ на Huawei во Северна Македонија

Нова сервисна кампања „Повеќе грижи за вас“ на Huawei во Северна Македонија

Македонец постави рекорд за прв пат во историјата на ридско брзинските трки на Водно

Македонец постави рекорд за прв пат во историјата на ридско брзинските трки на Водно

Дефектот на ул. Палмиро Тољати е саниран

Дефектот на ул. Палмиро Тољати е саниран

Неколку улици во Ченто без вода за пиење

Неколку улици во Ченто без вода за пиење