16 Јуни, 2019
0.0248

Мудис:Еврозоната ја чекаат уште 3 скапи и болни години

Објавено во: Свет, Финансии 27 Октомври, 2012

Еврозоната нема да излезе од кризата уште најмалку три години,  тврди агенцијата Мудис, едена од трите најважни светски куќи  за оценување на кредитниот рејтинг. Како што изјави за Блумберг, Лусио Винхас де Соуса, главниот економист за рејтинзи, еврозоната остварила значаен успех во однос на спроведувањето на институционалните реформи, но ќе бидат потребни уште неколку, како што ги вели, скапи и болни години,  за нејзиното целосно заздравување. „Ниту една централната банка не може да го стимулира економскиот раст. До стабилен раст може да дојде само со структурните реформи.  Тоа  што го прават Европската централна банка и американската Управа за федерални резерви е само за купување време, за да можат регулаторите да ги спроведат реформите", вели Де Соуса.

Можеби ќе ве интересира

(ВИДЕО) Скоро 50 милиони луѓе во две земји се без струја

(ВИДЕО) Скоро 50 милиони луѓе во две земји се без струја

Жештините убија педесетина луѓе во оваа земја

Жештините убија педесетина луѓе во оваа земја

(ВИДЕО) Драма се случуваше кога на авион му експлодирале гуми

(ВИДЕО) Драма се случуваше кога на авион му експлодирале гуми

Земјотрес од 7.4 степени ја стресе оваа земја

Земјотрес од 7.4 степени ја стресе оваа земја

Кои се европските земји со најдобра вода за капење?

Кои се европските земји со најдобра вода за капење?

(ВИДЕО) Што му подари Путин на кинескиот колега?

(ВИДЕО) Што му подари Путин на кинескиот колега?

(ВИДЕО) Свлечиште однесе десетици автомобили

(ВИДЕО) Свлечиште однесе десетици автомобили

(ВИДЕО) Во Чикаго стаклен балкон почна да пука под нозете на посетителите

(ВИДЕО) Во Чикаго стаклен балкон почна да пука под нозете на посетителите

Kaко луѓето во Венецуела се спасуваат од глад?

Kaко луѓето во Венецуела се спасуваат од глад?