22 Март, 2018
0.1458

На 28 години заработила милиони и се пензионирала

Објавено во: Финансии 08 Август, 2017

Девојка од Њујорк пред помалку од година дена го освои светот кога со вложување освои милиони и се пензионираше. 

Во 2009 година дипломирала на Харвард по што добила работа во инвестициска компанија. 

Таму стекнала знаење и искуства со помош на кои заработила големо богатство за само неколку години, пишува Форбс. 

По посета на будистички храм во Тајван решила да го промени начинот на живот, односно да штеди, така што подоцна ќе може да вложи и да се збогати. 

Неколку години била финансиски стручњак, а воедно и штедела. 

Со акумулираните пари успеала да дојде до голема добивка. 

Првиот милион го заработила на свои 26 години. 

Таа година си повратила 13% од вложените пари. 

Девојката сега на 28 години е милионерка и пензионерка. 

Можеби ќе ве интересира

Колку акции се истргуваа на ЗК Пелагонија за половина милион денари

Колку акции се истргуваа на ЗК Пелагонија за половина милион денари

Платата не е лоша, но никој не сака да ја работи оваа работа

Платата не е лоша, но никој не сака да ја работи оваа работа

СРБИТЕ ПРЕСМЕТАА: Еве што можат да купат за 10 динари

СРБИТЕ ПРЕСМЕТАА: Еве што можат да купат за 10 динари

Кој презеде акции од Комерцијална банка вредни 18 милиони евра?

Кој презеде акции од Комерцијална банка вредни 18 милиони евра?

ГЕРМАНЦИТЕ СЕ ПЛАШАТ: И ЕУ може да посегне по одмазда

ГЕРМАНЦИТЕ СЕ ПЛАШАТ: И ЕУ може да посегне по одмазда

ПОКАЧУВАЊЕ: Ако директорите добијат повисоки плати, истото ќе важи и за работниците

ПОКАЧУВАЊЕ: Ако директорите добијат повисоки плати, истото ќе важи и за работниците

МИЛИОН ДОЛАРИ: Толку пари доби најдобрата учителка на светот

МИЛИОН ДОЛАРИ: Толку пари доби најдобрата учителка на светот

РАБОТА ВО НОРВЕШКА: Да го имаат она што го имаме, би биле најбогати

РАБОТА ВО НОРВЕШКА: Да го имаат она што го имаме, би биле најбогати

Меѓу петте најбогати луѓе веќе нема Европјани

Меѓу петте најбогати луѓе веќе нема Европјани