27 Мај, 2022
0.0269

Најсовремен, модерен и безбеден дом за стари лица Пела Mед

Старите лица животот го продолжуваат и живеат посреќно и посигурно според статисиките

Објавено во: Мои пари 13 Мај, 2022

Домот за стари лица Пела Mед располага со 129 кревета, 45 апартмани, специјално наменети соби за постоперативна негасо медицински кревети и декубитис душеци, вип соби, специјални програми за социјализација, соодветна технологија за постојан надзор, медицински и стручен персонал 24/7 часа, чист воздух, рекреативни програми и излети. Пела Mед  нуди достоен живот на луѓето во трето доба.

Пела Mед е дом за стари лица кој има специјално опремени соби за лица со посебни потреби како деменција, алцхајмер, неподвижни или им треба друга специјална нега и грижа.

Една од работите што не издвојува од другите резиденции е нашата филозофија за грижа на секој од вас, развиена за да создаде средина што не поврзува, средина за активно стареење со зголемена самодоверба, стабилна емоционална благосостојба, безбедност и сигурност, чувство на припадност, подобрено здравје и среќа.


Брзиот начин на живот кај младите се повеќе нема време за грижа на своите родители или пак се повеќе старите лица живеат сами, а нивите деца се иселени и се препуштени сами на себе. Време е да им возвратиме со грижа и внимание во прави раце, каде нивниот живот ќе биде исполнет и достојно да го живеат остатокот од својот живот, поточно да го продолжат.

Пела Мед им нуди многу повеќе од тоа што можат самите дома да се грижат или грижите, навремно примена терапија, психички и физички проблеми и нивни елемнтарни потреби. Стручниот тим секојдневно работи со нив и се под постојан надзор на медицински и обучен тим по светски стандарди. Токму поради ваквата програма, нега и грижа животот на старите лица им се продолжува. Статистиката покажува дека сместените лица во домовите се посреќни бидејќи се меѓу своите врсници како и некои од нив наоѓаат и нови партнери. Пела Mед се грижи за нивниот социјален живот, приредува родендени за секој еден, посета на роднини и пријатели, излети во Маврово и други места, како и секој празник зависно од верската исповед.

Среќата и погодноста на нашите корисници е наша одговорност, а одговорноста наше задоволство.

Во  ПУСЗ ПЕЛАМЕД – ГОСТИВАР секојдневната нега ја формулираме на овој начин што на нашите корисници им гарантираме целосна безбедност и заштита.


http://pelamed.mk/

https://www.youtube.com/channel/UCJH4lHdhtIci1R4r7PY4bRg

Можеби ќе ве интересира

Новата сликовница „Рекичето што сакаше да порасне“ од Ване Костуранов и Ана Торма ќе биде промовирана во „Литература.мк“ во Струмица

Новата сликовница „Рекичето што сакаше да порасне“ од Ване Костуранов и Ана Торма ќе биде промовирана во „Литература.мк“ во Струмица

Пронајди и резервирај летови брзо и едноставно на Petal Search

Пронајди и резервирај летови брзо и едноставно на Petal Search

Силк Роуд Банка во вторник започнува со предвремена исплатата на пензиите за мај

Силк Роуд Банка во вторник започнува со предвремена исплатата на пензиите за мај

Министерството за економија го прогласи ХалкЕко проектот на Халкбанк за најдобар општествено одговорен проект во категоријата „однос со животната средина“

Министерството за економија го прогласи ХалкЕко проектот на Халкбанк за најдобар општествено одговорен проект во категоријата „однос со животната средина“

Уживајте на летното сонце - со заштита за косата и скалпот за да спречите предвремено стареење

Уживајте на летното сонце - со заштита за косата и скалпот за да спречите предвремено стареење

ЗА ЕДНА НЕДЕЛА, НОВИ 5 МИЛИОНИ ДЕНАРИ КАЈ ИГРАЧИТЕ НА ВИДЕОЛОТАРИЈА СО МИЛИОНЕР И МИНИ ЏЕКПОТ

ЗА ЕДНА НЕДЕЛА, НОВИ 5 МИЛИОНИ ДЕНАРИ КАЈ ИГРАЧИТЕ НА ВИДЕОЛОТАРИЈА СО МИЛИОНЕР И МИНИ ЏЕКПОТ

Предизвик за сите гејмери: НЕПТУН организира голем GAMING настан

Предизвик за сите гејмери: НЕПТУН организира голем GAMING настан

Агенцијата „Represent Communications Скопје“ прослави 5 години од постоењето со инклузија на глуви и наглуви лица

Агенцијата „Represent Communications Скопје“ прослави 5 години од постоењето со инклузија на глуви и наглуви лица

11 нови македонски чинари во дворот на училиштето Коменски

11 нови македонски чинари во дворот на училиштето Коменски