20 Март, 2018
0.1473

НЕ ГУБЕТЕ ВРЕМЕ: Оваа работа преку лето ќе ви донесе 1500 евра

Објавено во: Финансии 16 Јули, 2017

Освен сезонска работа преку лето за берба на овошје и зеленчук, се бараат и работници за во угостителство. 

Сезонската работа е добра за оние лица кои се невработени и тие можат да си обезбедат пари и за некој месец понатаму, затоа што дневниците се добри. 

Оние кои штедат можат да одат на одмор или да си купат половен автомобил. 

Во Црна Гора за келнери даваат добри плати, сместување и храна, а се смета дека од бакшиш може да се заработат 400 евра. 

Собарките во Хрватска можат да заработат по 600 евра, а храна и сместување се обезбедени. 

За оние кои имаат од 18 до 45 години, во Грција платите за келнери се од 600 до 1200 евра. 

Можеби ќе ве интересира

МИЛИОН ДОЛАРИ: Толку пари доби најдобрата учителка на светот

МИЛИОН ДОЛАРИ: Толку пари доби најдобрата учителка на светот

РАБОТА ВО НОРВЕШКА: Да го имаат она што го имаме, би биле најбогати

РАБОТА ВО НОРВЕШКА: Да го имаат она што го имаме, би биле најбогати

Меѓу петте најбогати луѓе веќе нема Европјани

Меѓу петте најбогати луѓе веќе нема Европјани

10 неколегијални работи што никогаш не треба да ги правите

10 неколегијални работи што никогаш не треба да ги правите

ЧЕТИРИ ДОБРИ ПРИЧИНИ зошто да вработите постар работник

ЧЕТИРИ ДОБРИ ПРИЧИНИ зошто да вработите постар работник

ИМА 31 ГОДИНА И ВЕЌЕ Е ВО ПЕНЗИЈА: Како и успеа?

ИМА 31 ГОДИНА И ВЕЌЕ Е ВО ПЕНЗИЈА: Како и успеа?

СРБИТЕ ЖИВЕАТ ПОДОБРО ОД ШВАЈЦАРЦИТЕ: Како е ова можно?

СРБИТЕ ЖИВЕАТ ПОДОБРО ОД ШВАЈЦАРЦИТЕ: Како е ова можно?

МБИ10 Индексот по недела на искачување достигна нов рекорд

МБИ10 Индексот по недела на искачување достигна нов рекорд

Каде „испари“ добивката на „Макпетрол“?

Каде „испари“ добивката на „Макпетрол“?