29 Мај, 2024
0.0253

НЕ СЕ ШТЕДИ НА ОВИЕ РАБОТНИЦИ: Им се нуди бесплатно сместување, 13-та и 14-та плата, и им останува чиста заработка од 1700 евра-Но има еден услов

Објавено во: Економија 21 Април, 2024

Добивај вести на Viber

Иако звучи невозможно, постои работа која нуди 13-та и 14-та плата, на кои сигурно не би помислиле. Станува збор за работа во перална во Австрија, чии вработени имаат нето плата од околу 1.700 евра.

Бидејќи оваа работа нуди две дополнителни плати годишно и имаат можност бесплатно да престојуваат во сместување, работниците остануваат со значителен нето приход.

- Потребен е еден работник во перална. Бруто саатницата е 13,09 евра, има и бесплатно сместување, а околу 1.700 евра е нето платата. Потребно е државјанство на ЕУ или работна дозвола за Австрија, познавање на германски јазик на ниво А2 и сопствен автомобил. Обезбедени се 13-ти и 14-ти платни листови, а организирана е и заштитна облека и обувки - стои во оглас на веб-страница.

@biznis.samo.biznis Link konkursa: https://shorturl.at/cvzGN #posao #zaposlenje #raduaustriji #posaouaustriji #posaounjemačkoj #posaounemackoj #zarada #biznisprice Suits, work, overseas, men, trust, mid-career(1042153) - zomap


Можеби ќе ве интересира

Скопјани платиле над 44 милиони евра за парно, но и тоа не било доволно за ЕСМ

Скопјани платиле над 44 милиони евра за парно, но и тоа не било доволно за ЕСМ

„ПЕЛИСТЕРКА“ ЌЕ МЕНУВА ЧЛЕНКА НА ОДБОРОТ НА ДИРЕКТОРИ ПРЕД ИСТЕКОТ НА МАНДАТОТ - еве како ќе се распредели ланската добивка

„ПЕЛИСТЕРКА“ ЌЕ МЕНУВА ЧЛЕНКА НА ОДБОРОТ НА ДИРЕКТОРИ ПРЕД ИСТЕКОТ НА МАНДАТОТ - еве како ќе се распредели ланската добивка

КОЈ АКЦИОНЕР КОЛКУ ЌЕ ДОБИЕ ДИВИДЕНДА - еве како ќе се дели добивката во „Раде Кончар - апаратна техника“

КОЈ АКЦИОНЕР КОЛКУ ЌЕ ДОБИЕ ДИВИДЕНДА - еве како ќе се дели добивката во „Раде Кончар - апаратна техника“

ПО ДОЛГИ ГОДИНИ: ГОЛЕМА ДИРЕКТОРСКА ПРОМЕНА ВО „РАДЕ КОНЧАР-АПАРАТНА ТЕХНИКА“ - еве кои се новите членови на Одборот

ПО ДОЛГИ ГОДИНИ: ГОЛЕМА ДИРЕКТОРСКА ПРОМЕНА ВО „РАДЕ КОНЧАР-АПАРАТНА ТЕХНИКА“ - еве кои се новите членови на Одборот

ПРЕКУ КОНЗОРЦИУМ ДО ПОВЕЌЕ СТРАНСКИ ПАЗАРИ: градежниците повторно навалија во Германија, имаат ли капацитети

ПРЕКУ КОНЗОРЦИУМ ДО ПОВЕЌЕ СТРАНСКИ ПАЗАРИ: градежниците повторно навалија во Германија, имаат ли капацитети

ЗЛАТОТО ПОСКАПЕ: Луѓето купуваат златен накит за матура, но многу помалку од порано

ЗЛАТОТО ПОСКАПЕ: Луѓето купуваат златен накит за матура, но многу помалку од порано

НАСКОРО ПОЧНУВА БЕРБАТА НА МАЛИНИТЕ ВО СРБИЈА: Има ли сезонски работници и колкава им е дневницата?

НАСКОРО ПОЧНУВА БЕРБАТА НА МАЛИНИТЕ ВО СРБИЈА: Има ли сезонски работници и колкава им е дневницата?

ЗЛАТО И СРЕБРО: Ќе поскапуваат во следните 12 месеци

ЗЛАТО И СРЕБРО: Ќе поскапуваат во следните 12 месеци

ГЛОБАЛНАТА ЖЕД ЗА НАФТА ЌЕ РАСТЕ НАЈМАЛКУ ДО 2034 ГОДИНА: Еве ги предвидувањата на Голдман Сакс

ГЛОБАЛНАТА ЖЕД ЗА НАФТА ЌЕ РАСТЕ НАЈМАЛКУ ДО 2034 ГОДИНА: Еве ги предвидувањата на Голдман Сакс