20 Јули, 2024
0.0250

Несекојдневна мејл порака до еден тим

Објавено во: Мои пари 31 Мај, 2024

Добивај вести на Viber

“Ти посакуваме подароков никогаш да не го искористиш, но убаво е да го имаш при себе„

 Македонската Финтек Компанија МИНТ, како и секогаш избра покрај редовните бонуси и корпоративни награди да најде начин и на поинаков начин да ги награди своите вработени. Овој пат тоа беше несекојдневен подарок за нив и нивните деца. Станува збор за полиси за дополнително здравствено осигурување во приватни клиники, што компанијата ја чинат повеќе илјади евра.

Имено, во електронската комуникација испратена до своите вработени, менаџментот на ваков начин им го соопшти подарокот:

„Драга наш/наша ...

Знаеме дека највредниот подарок што може да го дадеме за тебе и твоите најблиски, како лојален вработен кој посветено инвестира во развојот на компанијата е грижата за твоето и здравјето и благосостојбата на твоите најмили.

Во овој динамичен свет кога често забораваме да се храниме здраво, иако овошјето и протеинските закуски се достапни во текот на работниот ден кај нас, или кога ја забораваме опремата за фитнес тренингот во нашиот фитнес центар, ние одиме чекор понатаму и одлучивме да ти подариме нова полиса за дополнително здравствено осигурување, за тебе и твоите деца.

Со оваа полиса за дополнително здравствено осигурување ти обезбедуваме пристап до врвна здравствена и медицинска грижа, во сите приватни здравствени установи, породување, специјалистички прегледи, дијагностички анлизи, хируршки зафати и лекувања кои не се покриени со задолжителното здравствено осигурување.

Ова не е обичен подарок, тоа е знак на нашата непрекината грижа за здравјето на секој наш вработен, и иако посакуваме никогаш да не го употребиш овој подарок, сепак убаво е да го имаш кај себе.

П.С. Секако дека ќе ни биде посебно драго доколку го употребиш овој подарок за породување, па да можеме уште еднаш да прославиме со превкусни мекици или крофни. И да броиме екстра подароци за децата на МИНТ, кога ќе доаѓа Дедо Мраз.

Твоја Минт Финтек Група

Несекојдневниот начин на мотивирање на вработените кој што Минт Финтек Групација, која ја сочинуваат Минт Кредити, Минт Осигурителен Брокер, Минт Травел и Минт Бонус, го спроведе преку својата дивизија МинтИнс Осигурителен Брокер – платформа за избор на најквалитетна, а не најефтина полиса за дополнително здравствено осгурување за сите вработени во групацијата. Ова е уште еден начин да се подигнат стандардите кои ги има оваа комапнија за своите вработени. Во склоп на МИНТ Финтек Групацијата е и МИНТТравел - дивизијата за туризам, се надеваме дека таа можеби ќе биде следна на потег да го изненади МИНТ тимот.

ПР објава

Можеби ќе ве интересира

АНЃУШЕВ: ИМАМЕ РЕШЕНИЕ ЗА ВИШОКОТ ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА - СМАРТ БАТЕРИСКИ СИСТЕМ ЗА СКЛАДИРАЊЕ И УПРАВУВАЊЕ НА СТРУЈАТА

АНЃУШЕВ: ИМАМЕ РЕШЕНИЕ ЗА ВИШОКОТ ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА - СМАРТ БАТЕРИСКИ СИСТЕМ ЗА СКЛАДИРАЊЕ И УПРАВУВАЊЕ НА СТРУЈАТА

ВИДЕОЛОТАРИЈА КАСИНОС АВСТРИЈА СО ПОДДРШКА ЗА АВСТРИСКАТА ВЕЧЕР НА ОХРИДСКО ЛЕТО

ВИДЕОЛОТАРИЈА КАСИНОС АВСТРИЈА СО ПОДДРШКА ЗА АВСТРИСКАТА ВЕЧЕР НА ОХРИДСКО ЛЕТО

Пакет Vibe On – Зајакнување на финансиската доверба кај младите

Пакет Vibe On – Зајакнување на финансиската доверба кај младите

Битолските образовни центри ги применуваат знаењата стекнати на НТЦ семинарот кој го организираше Бимилк

Битолските образовни центри ги применуваат знаењата стекнати на НТЦ семинарот кој го организираше Бимилк

IQOS мобилната зона е во Охрид

IQOS мобилната зона е во Охрид

Попусти до 70 отсто на Late Night Shopping во Diamond Mall

Попусти до 70 отсто на Late Night Shopping во Diamond Mall

Спортски и луксузни: Новите, врвни модели на Panamera

Спортски и луксузни: Новите, врвни модели на Panamera

Обезбедете ја својата иднина - Придобивки од штедењето во банка

Обезбедете ја својата иднина - Придобивки од штедењето во банка

Се отвора најголемиот и најексклузивен продажен салон за ИТ, Гејминг и Аудио опрема во Македонија!

Се отвора најголемиот и најексклузивен продажен салон за ИТ, Гејминг и Аудио опрема во Македонија!