16 Јули, 2019
0.0266

Општина Илинден им помага на невработените

Објавено во: Мои пари 19 Октомври, 2012

Општината Илинден интензивно работи на изнаоѓање начини да им се помогне на неработените лица да ги зголемат можностите за вработување. За таа цел градоначалникот Жика Стојановски, стои во соопштението,  оствари средби со невработени граѓани од Општината.
На присутните што побараа помош за вработување им беше поделен список со контакти од 110 стопански субјекти каде што ќе можат да се обратат за вработување според стручната подготвеност која што ја поседуваат. Списокот е изготвен со цел даим се помогне на квалификуваните невработени лица во аплицирањето и  изнаоѓањето можности за вработување, како и балансирање на потребите од човечки ресурси на стопанските субјекти. Со цел да им се помогне на невработените досега беа организирани и неколку обуки на невработени. Невработените беа обучувани од претставниците на „Џонсон Мети“, а вакви обуки се планираат и во иднина, а ќе ги вршат претставници на други поголеми стопански субјекти од Општината.

Можеби ќе ве интересира

Дефектот на ул.515 до Сајмиште е решен

Дефектот на ул.515 до Сајмиште е решен

Кој е најдобар “ПР специјалист“ во хрватската политика дознајте на Викенд Медиа Фестивал

Кој е најдобар “ПР специјалист“ во хрватската политика дознајте на Викенд Медиа Фестивал

Oхридска банка сосиете женерал главен спонзор на 59. издание на Охридско лето

Oхридска банка сосиете женерал главен спонзор на 59. издание на Охридско лето

Дефектот на ул. Варшавска е саниран

Дефектот на ул. Варшавска е саниран

(ФОТО) Маски за кои сите ќе прашуваат: Одберете ги најдобрите за децата

(ФОТО) Маски за кои сите ќе прашуваат: Одберете ги најдобрите за децата

Дел од Тафталиџе без вода за пиење

Дел од Тафталиџе без вода за пиење

Секоја Bonatti колекција костими за капење е со своја трендовска приказна

Секоја Bonatti колекција костими за капење е со своја трендовска приказна

Утре реконструкција на мрежа

Утре реконструкција на мрежа

Стартап Македонија ја лансираше првата дигитална платформа на која сите стартапи ќе се видливи

Стартап Македонија ја лансираше првата дигитална платформа на која сите стартапи ќе се видливи