12 Јули, 2020
0.0383

Пензионерите сакаат да си го плаќаат превозот со автобусите на ЈСП

Објавено во: Економија 20 Декември, 2012

Пензионерите предлагаат да се намали месечната карта од 1050 на 600 денари доколку Градот не може да им овозоможи бесплатен превоз секој ден во неделата во автобусите на ЈСП -Доколку не се прифати предлогот секој ден да се возиме бесплатно во автобусите на ЈСП, тогаш месечната карта нека поефтини од 1050 на 600 денари. Ваква опција нудат скопските пензионери до Град Скопје по вчерашната одлука донесена во Сојузот на здруженија на пензонери. Ова ќе му биде соопштено на градоначалникот на Скопје, Коце Трајановски. Со ова  решение ќе се ублажат трошоците што пензионерите ги прават за користење на градскиот јавен превоз во останатите денови.

Можеби ќе ве интересира

НАВАЛЕТЕ НА ЗЕЛЕНА НАФТА - тие што имаат картички од лани ќе точат веќе од понеделник

НАВАЛЕТЕ НА ЗЕЛЕНА НАФТА - тие што имаат картички од лани ќе точат веќе од понеделник

Даноците нема да се менуваат, правичен данок е можен само по долга дискусија

Даноците нема да се менуваат, правичен данок е можен само по долга дискусија

Безмалку 4 милиони евра дале Скопјани за „вечен живот“ минатата година

Безмалку 4 милиони евра дале Скопјани за „вечен живот“ минатата година

МАЛА ПОНУДА НА НАФТА: Во светот вакво нешто немало една деценија

МАЛА ПОНУДА НА НАФТА: Во светот вакво нешто немало една деценија

Ангеловска: Над 187.000 граѓани со домашните платежни картички потрошиле 10.7 милиони евра

Ангеловска: Над 187.000 граѓани со домашните платежни картички потрошиле 10.7 милиони евра

Здружението на земјоделството и прехранбената индустрија повикува компаниите да не бидат вклучени во предизборната реторика

Здружението на земјоделството и прехранбената индустрија повикува компаниите да не бидат вклучени во предизборната реторика

Кои се најуспешните компании во Кавадарци?

Кои се најуспешните компании во Кавадарци?

МАСОВНО КУПУВААТ ИМОТИ: Словенците го „окупираа“ хрватското крајбрежје

МАСОВНО КУПУВААТ ИМОТИ: Словенците го „окупираа“ хрватското крајбрежје

Еве каде можете да ги искористите ваучерите за туризам

Еве каде можете да ги искористите ваучерите за туризам