25 Април, 2018
0.1311

Почнале во мала куќа, а денес извезуваат во 80 држави

Објавено во: Финансии 15 Јули, 2017

Во доцните 70-ти години, Енио Де Риго кој се занимавал со градежништво и имал своја компанија, почнал да се занимава со производство на очила. 

Денес тој е светски лидер, а има очила со диоптрија, но и очила за сонце кои се бренд. 

За оптичката малопродажба неговата компанија е една од најдобрите. 

Своите производи ги дистрибуираат во 80 држави и тоа во Азија, Европа и Америка. 

„Може да се рече дека почнавме во мала куќа во населбата Позале ди Кадоре. Мојот сопруг се придружи во бизнис со очила во компанија каде беше партнер. Во тоа време бевме петнаесет и работевме по договор за три компании во Германија, САД и Италија“ - вели Емилиана Де Риго. 

Кога нивното име станало познато, почнале да работат со своја компанија. 

Ангажирале 30 работници кои изработувале очила за сонце. 

Во тоа време Де Риго се рекламирале, нешто што многу мал број компании го правеле. 

Во 80-те и 90-те години доживеале бум иако имале конкуренција. 

Денес за Де Риго, познатиот италијански бренд работат 3000 работници и 19 дизајнери. 

Можеби ќе ве интересира

РАБОТА ВО ГЕРМАНИЈА: Овие занимања кај нив се дефицитарни

РАБОТА ВО ГЕРМАНИЈА: Овие занимања кај нив се дефицитарни

За прв пат во историјата, Македонија со 30-годишна обврзница

За прв пат во историјата, Македонија со 30-годишна обврзница

Започна поделбата на дивидендите, кои компании го најавија тоа досега?

Започна поделбата на дивидендите, кои компании го најавија тоа досега?

Бум на берзата: Уште сега надминат е прометот од 2017-та

Бум на берзата: Уште сега надминат е прометот од 2017-та

Oваа девојка вложува 500, а заработува 1500 евра

Oваа девојка вложува 500, а заработува 1500 евра

Ова е земја каде странците заработуваат над 9000 евра месечно

Ова е земја каде странците заработуваат над 9000 евра месечно

Koj најмногу заработува во Македонија?

Koj најмногу заработува во Македонија?

Крај за криптовалутите во оваа земја

Крај за криптовалутите во оваа земја

ФОРБС ГИ РАНГИРАШЕ: Ова се топ 10 најбогати руски бизнисмени

ФОРБС ГИ РАНГИРАШЕ: Ова се топ 10 најбогати руски бизнисмени