14 Април, 2024
0.0388

Припадниците на Армијата ќе учествуваат во меѓународни вежби во Германија и Полска

Објавено во: Македонија 03 Април, 2024

Добивај вести на Viber

Владата на 13-та владина седница на предлог на Министерството за одбрана, донесе Одлука за испраќање припадници на Армијата на Република Северна Македонија за учество на вежбата „Saber Strike 24“ во Сојузна Република Германија и во Република Полска.

Вежбата ,,Saber Strike 24“ е во организација на Европската команда од вооружените сили на САД, на којашто покрај припадници од вооружените сили на САД, учество е предвидено да земат и претставници од Обединетото Кралство, Германија, Полска, Хрватска, Холандија, Италија, Литванија, Белгија, Шпанија и Чешка. Вежбата, според ресорното министерство, ќе придонесе за обновување на стекнатите знаења и стекнување со дополнителни знаења на персоналот на Армијата, за подготовка на единици за извршување на здружени мултинационални операции.

Можеби ќе ве интересира

Охрид СОС: „Дивелоп груп“ треба да го врати земјиштето, зошто не го изградил досега огромниот хотел

Охрид СОС: „Дивелоп груп“ треба да го врати земјиштето, зошто не го изградил досега огромниот хотел

„Новодишните“ куќарки нема да бидат тргнати од скопскиот плоштад, планирани се за настани

„Новодишните“ куќарки нема да бидат тргнати од скопскиот плоштад, планирани се за настани

Откажан митинг во Гостивар поради фатална сообраќајна несреќа

Откажан митинг во Гостивар поради фатална сообраќајна несреќа

СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ го одбија „пазарот“ на ДУИ

СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ го одбија „пазарот“ на ДУИ

Илир Мета: Поддршка за ВМРО-ДПМНЕ, верувам ги научи грешките од непотизмот

Илир Мета: Поддршка за ВМРО-ДПМНЕ, верувам ги научи грешките од непотизмот

Се омажи ќерката на Бранко Црвенковски

Се омажи ќерката на Бранко Црвенковски

Македонија ќе признае геноцид во Сребреница

Македонија ќе признае геноцид во Сребреница

Тошковски: Конечно најдов време за семејството

Тошковски: Конечно најдов време за семејството

Вандализирани „урни“ во Могилата на непобедените

Вандализирани „урни“ во Могилата на непобедените