16 Јуни, 2019
0.0283

Промена во Управниот одбор на Алкалоид

Објавено во: Економија 21 Декември, 2012

На седница на надзорниот одбор на АД Алкалоид Скопје, која е одржана на 17 декември 2012-та, донесена е одлука за бришење на уписот во трговскиот регистар на члениот на Управен одбор на оваа компанија, Цветанка Симоновска поради поднесување на известување за оставка, заклучно со 31 декември 2012 година, стои во соопштението од  Македонска Берза. Исто така, се наведува во соопштението, на нејзино место за член на Управниот одбор се избира Виктор Стојчевски со мандат кој почнува од Нова година, а ќе трае се до истекот на мандатот на неговиата претходничка до  21.11 2016.

Можеби ќе ве интересира

Само во овој дел на Хрватска издадени дозволи за 6.000 странски работници

Само во овој дел на Хрватска издадени дозволи за 6.000 странски работници

ЦЕНИТЕ ОТИДОА ДО НЕБО: Килограм злато сега чини 38.000 евра

ЦЕНИТЕ ОТИДОА ДО НЕБО: Килограм злато сега чини 38.000 евра

Извештај на ОН: Најголем раст на инвестициите на Западниот Балкан забележала Северна Македонија

Извештај на ОН: Најголем раст на инвестициите на Западниот Балкан забележала Северна Македонија

Кредитната агенција Фич после 13 години го зголеми рејтингот на земјата, тврди Тевдовски

Кредитната агенција Фич после 13 години го зголеми рејтингот на земјата, тврди Тевдовски

МАПА: Еве што и каде се произведувало во Југославија

МАПА: Еве што и каде се произведувало во Југославија

ММФ ќе отвори нова регионална канцеларија

ММФ ќе отвори нова регионална канцеларија

Нафтените трговци ќе се опарат, државата ќе им плаќа за чување на резервите

Нафтените трговци ќе се опарат, државата ќе им плаќа за чување на резервите

Понуда „тешка“ 18,6 милијарди долари: Камионите на VW излегуваат на берзата

Понуда „тешка“ 18,6 милијарди долари: Камионите на VW излегуваат на берзата

Бугарски медиуми: Северна Македонија гледа со добро око на можноста да инвестира во „Белене“

Бугарски медиуми: Северна Македонија гледа со добро око на можноста да инвестира во „Белене“