07 Август, 2022
0.0234

РОДИ МЕ МАЈКО СО КСМЕТ И ВРАБОТИ МЕ ВО АЕК - три нови вработувања со плати од над 80 и 50 илјади денари, еве кој ќе ги добие местата

Објавено во: Македонија 04 Август, 2022

Добивај вести на Viber

Не е тајна дека Агенцијата за електронски комуникации важи за еден од надобрите работодавачи во земјава, која дели највисоки плати на своите вработени.

Агенцијата распишала огласи за вработување за три работни места, од кои едната плата е над 80 илјади денари, а другитен две се над 50 илјади денари.

Едното работно место е за Советник на директорот за информатички технологии(, кој покрај општите услови, треба да исполнува и квалификации - ниво VI А според Македонската рамка на квалификации и најмалку 240 кредити стекнати според ЕКТС или завршен VII/1 степен, и тоа Електротехника, компјутерска техника и информатика или информатика, потоа најмалку шест години работно искуство во струката од кои најмалку 2 (две) години на раководно работно место во јавен сектор, односно најмалку 10 (десет) години работно искуство во струката од кои најмалку 3 (три) години на раководно работно место во приватен сектор

 Посебни работни компетенции се активно познавање на компјутерски програми за канцелариско работење, потврда за положен испит за административно управување и активно познавање на еден од трите најчесто користени јазици на Европската унија (англиски, француски, германски).

Како што стои во огласот објавен на веб страната на АЕК, неговата плата ќе биде 80.130 денари. 

Инаку, тој човек, согласно годишниот план на институцијата, треба да биде Албанец согласно етничката припадност. 

Ќе се прима и виш соработник за наплата на побарувања и платни налози, кој треба да има ниво на квалификациите VI Б според Македонската рамка на квалификации и стекнати најмалку 180 кредити според ЕКТС или завршен VII/1 степен, Правни науки и најмалку 2 (две) години работно искуство во струката.

Неговата плата ќе биде 54.790 денари. И неговата националност треба да биде Албанец, стои во огласот. 

И третиот кадар што ќе се прима ќе биде помлад соработник за човечки ресурси, со ниво на квалификациите VI Б според Македонската рамка на квалификации и стекнати најмалку 180 кредити според ЕКТС или завршен VII/1 степен, Психологија или правни науки, со или без работно искуство во струката

Неговата плата ќе биде 50.318 денари, а согласно годишниот план на институцијата за 2022 год, тој кадар треба да биде Турчин. 

Нина Нинеска-Фиданоска

Фото: Фактор

Можеби ќе ве интересира

САШО МИЈАЛКОВ НАМЕСТО ОД УТРЕ ВО ЗАТВОР ОД 22 АВГУСТ, добил одложување од две недели

САШО МИЈАЛКОВ НАМЕСТО ОД УТРЕ ВО ЗАТВОР ОД 22 АВГУСТ, добил одложување од две недели

СТРУМИЧАНЕЦ ЈА НАПАДНАЛ СОПРУГАТА СО ОСТАР ПРЕДМЕТ, го повредил и малолетното дете

СТРУМИЧАНЕЦ ЈА НАПАДНАЛ СОПРУГАТА СО ОСТАР ПРЕДМЕТ, го повредил и малолетното дете

ПОВРЕДЕНО ДЕТЕ ВО СКОПСКА ПРИВАТНА ГРАДИНКА, родителите не биле известени, но самите забележале проблем

ПОВРЕДЕНО ДЕТЕ ВО СКОПСКА ПРИВАТНА ГРАДИНКА, родителите не биле известени, но самите забележале проблем

РАСПЕАНИ СКОПЈАНИ ЌЕ ГО РАСПОЛОЖАТ НАРОДОТ, Апасиев предлага да се снимаат пред верски објект

РАСПЕАНИ СКОПЈАНИ ЌЕ ГО РАСПОЛОЖАТ НАРОДОТ, Апасиев предлага да се снимаат пред верски објект

Почина жената претепана од неготинецот со кој била во вонбрачна заедница, тој ќе се гони за потешко кривично дело

Почина жената претепана од неготинецот со кој била во вонбрачна заедница, тој ќе се гони за потешко кривично дело

(Видео) НЕСОВЕСЕН ВОЗАЧ УДИРА ДЕТЕ НА ПЕШАЧКИ ПРЕМИН И БЕГА, полицијата го пронајде и доби кривична

(Видео) НЕСОВЕСЕН ВОЗАЧ УДИРА ДЕТЕ НА ПЕШАЧКИ ПРЕМИН И БЕГА, полицијата го пронајде и доби кривична

Македонката Марика Шутиновска, еден од најдобарите возачи на „Убер“ во светот

Македонката Марика Шутиновска, еден од најдобарите возачи на „Убер“ во светот

Безобѕирното возење во предложениот Кривичен законик се смета за кривично дело

Безобѕирното возење во предложениот Кривичен законик се смета за кривично дело

На граничните премини Табановце и Богородица и понатаму гужви, се чека над половина час

На граничните премини Табановце и Богородица и понатаму гужви, се чека над половина час