23 Март, 2018
0.0989

Руската пченица бележи рекордно висока цена

Објавено во: Агробизнис, Свет 26 Септември, 2012

Цената на руската пченица овој период бележи рекорди. Руските медиуми информираат дека цената вртоглаво расте и во моментов се движи од 32,25  до  35,84 долари за тон. Според директорот на Рускиот институт за истражување н аграрот,  Димитар Рилко, тоа се цени кои се рекордни во постсоцијалистичка Русија. Цените на житарките во Русија почнаа да растат уште од јули минатата година, поради сушата во земјоделските региони. Оваа година се очекува Русија да има приноси од 75 милиони тони жито, иако на почетокот на годината, предвидувањата беа дека приносите ќе бидат околу 95 милиони тони жито.  

Можеби ќе ве интересира

БИЗНИС ЗА КОЈ ВИ ТРЕБААТ 750 ЕВРА И ЗЕМЈА: Ќе заработите три пати повеќе

БИЗНИС ЗА КОЈ ВИ ТРЕБААТ 750 ЕВРА И ЗЕМЈА: Ќе заработите три пати повеќе

Земјоделците наскоро ќе добијат 50% поевтина нафта

Земјоделците наскоро ќе добијат 50% поевтина нафта

Kaкво брашно се увезува во Македонија?

Kaкво брашно се увезува во Македонија?