15 Септември, 2019
0.0171

Се намалува бројот на земјоделци во европските земји

Објавено во: Агробизнис, Свет 09 Октомври, 2012

  Според последните статистички податоци, во Европската Унија, минатата година само 5 отсто од населението се занимавало со земјоделство. Податоците од Агенцијата за статистика во ЕУ, Евростат, најмногу земјоделци, над европскиот просек од пет отсто односно околу 12,7  отсто има во Полска, во Грција 12,4  отсто од населнието се занимава со земјоделство, во Португлија 9,9 отсто  населението  се земјоделци, потоа следуваат Летонија, Словенија и Литванија. Според податоците, со најмалку со земјоделство се занимаваат Британците, Белгијанците и Германците.

Можеби ќе ве интересира

Турска делегација утре ќе бара од Заев да се зголемат квотите за цитрусно овошје

Турска делегација утре ќе бара од Заев да се зголемат квотите за цитрусно овошје

Димковски: Со конкретни мерки создаваме услови за развој на лозарството

Димковски: Со конкретни мерки создаваме услови за развој на лозарството

КОЛКУ ФИНАНСИСКИ СРЕДСТВА ДОЛЖИ ДРЖАВАТА НА МАКЕДОНСКИТЕ ЗЕМЈОДЕЛЦИ

КОЛКУ ФИНАНСИСКИ СРЕДСТВА ДОЛЖИ ДРЖАВАТА НА МАКЕДОНСКИТЕ ЗЕМЈОДЕЛЦИ

Владата исплати по еден денар за килограм грозје

Владата исплати по еден денар за килограм грозје