21 Октомври, 2019
0.0395

Шанса за работа во Швајцарија: за оние со бугарски пасош сега се е полесно

Објавено во: Финансии 04 Јуни, 2019

Откако економската криза силно зафати некои земји на југот од Европа, се поголем број добро образовани, млади луѓе бараат работа во други земји. Покрај Германија очигледно привлечна е и Швајцарија.

Таа земја од 1 јуни годинава им овозможи целосна слобода за влез, вработување и отворање на бизнис на бугарските граѓани а тоа важи и за Македонците кои имаат бугарски пасоши.

-Швајцарија ме привлекуваше бидејќи е во средина на Европа и затоа што нуди исклучително добри можности за заработка-вели Маја Илиева од Софија кој зборува повеќе јазици.

Знаењето на странски јазици на бројни мигранти од источна Европа им го олеснува пристапот до работниот пазар во Швајцарија.

Огласи за работа во Швајцарија се наоѓаат на неколку страници а во многу од нив се бараат дадилки и чистачки. За условите и што е потребно за да аплицирате, може да прочитате тука

Можеби ќе ве интересира

Владата на Заев до сега со три заеми, една еврообврзница и со огромен кредит на повидок

Владата на Заев до сега со три заеми, една еврообврзница и со огромен кредит на повидок

Октомври, месецот на штедење идеален да почнете да размислувате за посигурни пензионерски денови

Октомври, месецот на штедење идеален да почнете да размислувате за посигурни пензионерски денови

МИНИМАЛЕЦ ОД 14.500 ДЕНАРИ - посреќни работници, скептични газди - треба ли уште еднаш да се „премери“

МИНИМАЛЕЦ ОД 14.500 ДЕНАРИ - посреќни работници, скептични газди - треба ли уште еднаш да се „премери“

МФ: Со денешната редовна аукција Министерството за финансии сервисира стари долгови од пред 5 години

МФ: Со денешната редовна аукција Министерството за финансии сервисира стари долгови од пред 5 години

Од камен прават хартија: Спасуваат многу дрвја и трошат помалку вода

Од камен прават хартија: Спасуваат многу дрвја и трошат помалку вода