25 Март, 2018
0.1015

Сите пчелари на едно место- почнуваат “Деновите на македонскиот мед”

Објавено во: Агробизнис 25 Септември, 2012

Седма година по ред, по повод манифестацијата “Денови на македонскиот мед”,  пчеларите од целата земја ќе ги презентираат своите производи на улицата Македонија во Скопје. На 35–те штандови што ќе се постават во строгиот центар на градот, ќе бидат изложени и презентирани сите пчелни производи: мед, матичен млеч,полен, прополис и други. Во периодот од 27 до 29 овој месец, посетителите ќе имаат можност на едно место да ги дегустираат сите пчелни производи и да се запознаат со нивната хранлива моќ. Манифестацијата ја организира општината Центар и пчеларското здружение “Матица”, а свеченото отворање ќе биде на 27 овој месец. Освен презентација на пчелните производи,  предвидена е и културно-забавна програма.

Можеби ќе ве интересира

Сточарите се жалат на ниските откупни цени на јагнешкото

Сточарите се жалат на ниските откупни цени на јагнешкото

Тече рокот за аплицирање за земјоделски субвенции

Тече рокот за аплицирање за земјоделски субвенции

БИЗНИС ЗА КОЈ ВИ ТРЕБААТ 750 ЕВРА И ЗЕМЈА: Ќе заработите три пати повеќе

БИЗНИС ЗА КОЈ ВИ ТРЕБААТ 750 ЕВРА И ЗЕМЈА: Ќе заработите три пати повеќе

Земјоделците наскоро ќе добијат 50% поевтина нафта

Земјоделците наскоро ќе добијат 50% поевтина нафта

Kaкво брашно се увезува во Македонија?

Kaкво брашно се увезува во Македонија?