14 Април, 2024
0.0238

СИТИ Колеџ, Европскиот кампус на Универзитетот Јорк организира Отворен ден за бесплатни семинари во Скопје

Објавено во: Мои пари 11 Мај, 2022

Добивај вести на Viber

СИТИ Колеџ, Европскиот кампус на Универзитетот Јоркорганизира отворен ден за бесплатни семинари што ќе се одржи на 18 мај во Public Room во Скопје во период од 11.00 до 15.00 часот. Семинарите ќе бидат на три теми, Бизнис, администрација и економија, Психологија и Компјутерски науки.

Говорниците на семинарите доаѓаат од  СИТИ Колеџ, Европскиот кампус на Универзитетот Јорк. Крис Лиасидис, вонреден професор на Катедрата за бизнис администрација и економија, ќе одржи семинар на тема „Примарни и селективни маркетинг стратегии за одржлив раст“. На овој семинар ќе се објаснат стратегиите што корпорациите ги прифаќаат во нивните напори да растат, да продаваат повеќе и да продолжат со нивните тактики за одржливост.

Василис Шацибирос, доцент, академски директор на програми за додипломски студии на Катедрата за психологија ќе говори на тема „Отпорност во време на криза: Како да се искористат социјалните и психолошките ресурси“. Семинарот ќе се фокусира на тоа зошто реагираме поинаку на стресот и кризите, како и на психолошките и социјалните фактори кои ни помагаат да создадеме и ја зајакнеме отпорноста.

Семинарот на д-р Димитрис Дранидис, вонреден професор, раководител на Катедрата за компјутерски науки на тема „Агилни методи за развој на софтвер: Како да управувате со постојани и брзи промени во ИТ проектите“ ќе се осврне и ќе истакне некои од клучните карактеристики на овие агилни методи, како што се SCRUM и Extreme Programming.

Во рамките на Отворениот ден, учесниците ќе имаат можност да се сретнат и со директорот за регрутација на студенти, Грегори Дикаиос и да дознаат повеќе информации за програмите за додипломски и постдипломски студии што се нудат на СИТИ Колеџ - Европскиот Кампус во Солун и онлајн.

Повеќе информации за апликација на бесплатните семинари се достапни на линкот.

ПР објава

Можеби ќе ве интересира

Голем интерес за услугата OneID на вебинарот организиран од КИБС и Nextsense

Голем интерес за услугата OneID на вебинарот организиран од КИБС и Nextsense

Samsung Electronics е на врвот на глобалниот пазар на телевизори 18 години по ред

Samsung Electronics е на врвот на глобалниот пазар на телевизори 18 години по ред

„Си беше еднаш“ е ковчеже со најубавите бајки што ќе останат во наследство за следните генерации

„Си беше еднаш“ е ковчеже со најубавите бајки што ќе останат во наследство за следните генерации

Samsung прославува декада на лидерство на светскиот пазар за soundbar-звучници

Samsung прославува декада на лидерство на светскиот пазар за soundbar-звучници

10 причини зошто твојот глас е важен и зошто „Не е до нив, до тебе е“

10 причини зошто твојот глас е важен и зошто „Не е до нив, до тебе е“

Мал, но моќен: поздравете го потполно екектричниот мал SUV Volvo EX30!

Мал, но моќен: поздравете го потполно екектричниот мал SUV Volvo EX30!

Porsche Panamera, Audi Q8 и Volkswagen ID.7 се победници! Доделени наградите Златно Тркало 2024

Porsche Panamera, Audi Q8 и Volkswagen ID.7 се победници! Доделени наградите Златно Тркало 2024

УНИБанка направи голем чекор кон енергетска независност, активираше фотоволтаична централа на управната зграда

УНИБанка направи голем чекор кон енергетска независност, активираше фотоволтаична централа на управната зграда

КБ пакети за ред во твоите лични финансии и за полесен ден

КБ пакети за ред во твоите лични финансии и за полесен ден