06 Јули, 2022
0.0418

Сити Колеџ успешно спроведува онлајн настава и обезбедува целокупно искуство за студентите

Објавено во: Мои пари 10 Април, 2020

Добивај вести на Viber

Состојбата со коронавирусот создаде вонредна и неочекувана ситуација низ целиот свет. Како одговор на новите услови што ги најдоа скоро секоја земја и секој сектор на нашата планета, поголемиот дел од универзитетите и образовните институции се обидоа да се прилагодат со понуда на часови преку интернет. Водечките универзитети одат понатаму кон тоа за да им овозможат на нивните студенти да продолжат да добиваат образование од највисока класа, да уживаат во истите академски и студентски услуги и да продолжат да имаат премиум искуство.

Сити Колеџ, Меѓународниот факултет на Универзитетот Шефилд во Солун го следи истиот пат. Како прв приоритет, за непрекинато продолжување на образованието на студентите и квалитетот на онлајн обезбедувањето, Сити Колеџ веднаш ги префрли сите предавања преку интернет од 18 март 2020 година, преземајќи одговорност да им понуди на сите студенти целосна едукација. Часовите се на интернет, во реално време и со помош на технологија се одвиваат во виртуелна училница која ги опфаќа сите карактеристики на нормална училница.

Бидејќи физичкото присуство и контактите на кампусот засега не се можни, Сити Колеџ продолжува да ги нуди своите академски и студентски услуги во целост на студентите, само што сега тоа се прави преку интернет. Концептот Надвор од училницата, претставува ново искуство преку интернет, вклучувајќи услуги за студенти, пристап до електронски библиотеки, интеракција преку интернет со луѓе од индустријата, веб-страници, советување за кариера и администрација и многу повеќе.

Студентскиот живот продолжува, а студентските клубови може да се следат онлајн, како што се часови по странски јазици, часови за вежбање, семинари и студентски клубови и состаноци. Студентите се охрабруваат и им е дозволено да продолжат да имаат заеднички дополнителни активности за наставната програма и со тоа да уживаат заедничко онлајн искуство. Лидерите на студентските клубови ја поддржуваат оваа иницијатива и преземаат дополнителни онлајн предлози за да ги поврзат студентите заедно секој ден.

Паралелно со целата ситуација, уписите за новата учебна година 2020/21 се одвиваат електронски. Локалните канцеларии им нудат целосна поддршка на студентите за да ги завршат апликациите за новата учебна година на интернет, валидна за сите студиски програми понудени на Меѓународниот факултет, Сити Колеџ. Онлајн советување за потенцијални студенти и презентации на студиски програми се, исто така, достапни во овој период, за сите кандидати и ново запишаните студенти.

Како академска институција која работи успешно 30 години, Меѓународниот факултет Сити Колеџ го надминува очекуваното и продолжува да го оптимизира искуството на своите студенти и високото образование на завидно ниво секој ден.

Можеби ќе ве интересира

НЛБ Банка ја продолжува промотивнaта кампања за кредитите за физички лица - без трошоци за одобрување и проценка до крајот на јули

НЛБ Банка ја продолжува промотивнaта кампања за кредитите за физички лица - без трошоци за одобрување и проценка до крајот на јули

СКОПСКО SMOOTH ЈА ЛАНСИРАШЕ Smooth ON - Свежа музика на само клик од тебе

СКОПСКО SMOOTH ЈА ЛАНСИРАШЕ Smooth ON - Свежа музика на само клик од тебе

Шпаркасе Банка преку платформата „Sparkasse Life“– поддржувач на настани од културно значење

Шпаркасе Банка преку платформата „Sparkasse Life“– поддржувач на настани од културно значење

Tридневен спортски спектакл на FIBA 3х3 баскет турнирот во најатрактивната арена на отворено тоа е Скопје Сити Мол

Tридневен спортски спектакл на FIBA 3х3 баскет турнирот во најатрактивната арена на отворено тоа е Скопје Сити Мол

Скопје ќе добие нов урбан парк по теркот на светските метрополи

Скопје ќе добие нов урбан парк по теркот на светските метрополи

Иднината на роботиката денес беше претставена во Скопје

Иднината на роботиката денес беше претставена во Скопје

ВИДЕОЛОТАРИЈА КАСИНОС АВСТРИЈА ПОДДРЖУВАЧ НА МАКЕДОНСКИОТ ФУДБАЛ

ВИДЕОЛОТАРИЈА КАСИНОС АВСТРИЈА ПОДДРЖУВАЧ НА МАКЕДОНСКИОТ ФУДБАЛ

Со Mastercard од Комерцијална банка „Три пати плати и освој“ поврат на средства

Со Mastercard од Комерцијална банка „Три пати плати и освој“ поврат на средства

Потрошувачки Еко-кредит на Халкбанк за енергетски ефикасни производи и проекти

Потрошувачки Еко-кредит на Халкбанк за енергетски ефикасни производи и проекти