23 Март, 2018
0.1151

Србија ги укина царините за увоз на житни и маслодајни култури

Објавено во: Агробизнис, Балкан 26 Септември, 2012

  Српската Влада одлучи да ги укине царините за увоз на житните и маслодајните култури, до следната жетва. Нема да се наплаќа царина за увоз на пченица и семенска маслодајна репка се до 30 јуни следната година. За пченката, сојата и семенскиот сончоглед одлуката ќе важи до 31 август следната година. Српските власти се одлучиле на ваков чекор, со цел да се ублажат последиците од сушата што годинава го зафати целиот регион, поради што драстично се намалени приносите од сите поледелски кулутури. На овој начин се очекува да се заштити домашниот пазар на овие земјоделски производи.

Можеби ќе ве интересира

БИЗНИС ЗА КОЈ ВИ ТРЕБААТ 750 ЕВРА И ЗЕМЈА: Ќе заработите три пати повеќе

БИЗНИС ЗА КОЈ ВИ ТРЕБААТ 750 ЕВРА И ЗЕМЈА: Ќе заработите три пати повеќе

Земјоделците наскоро ќе добијат 50% поевтина нафта

Земјоделците наскоро ќе добијат 50% поевтина нафта

Kaкво брашно се увезува во Македонија?

Kaкво брашно се увезува во Македонија?