21 Март, 2018
0.1324

Тие направија светски компании иако стартуваа без пари

Објавено во: Финансии 16 Јули, 2017

Со труд и работа многу луѓе во светот создадоа империја иако на почетокот немале пари. 

Аманчо Ортега направи империја од ништо. Тој е сопственик на компанијата Inditex, која работи со брендовите Zara, Massimo Dutti, Oysho, Stradivarius, Pull & Bear и други. 

Тој потекнува од работничко семејство, го напуштил училиштето и почнал да работи како кројач. 

Неколку години подоцна со сопругата ја отвораат работилницата Zara која ќе ги направи милионери. 

Џон Орингер „случајно“ почнал свој бизнис. 

Тој е пример за вистински претприемач. Почнал како студент така што поправал компјутери и држел часови по гитара. Во својата студентска соба ја осмислил програмата за блокирање на интернет реклами и истата ја продал. Потоа направил 100.000 фотографии и создал платформа за купопродажба на фотографии. 

Лимор Фрид од хоби направила успешен ИТ бизнис. Adafruit Industries е неговата компанија која заработува по 33 милиони долари годишно и вработува сто луѓе. И таа почнала како студентка и работата на почетокот за неа била само хоби. 

Можеби ќе ве интересира

МИЛИОН ДОЛАРИ: Толку пари доби најдобрата учителка на светот

МИЛИОН ДОЛАРИ: Толку пари доби најдобрата учителка на светот

РАБОТА ВО НОРВЕШКА: Да го имаат она што го имаме, би биле најбогати

РАБОТА ВО НОРВЕШКА: Да го имаат она што го имаме, би биле најбогати

Меѓу петте најбогати луѓе веќе нема Европјани

Меѓу петте најбогати луѓе веќе нема Европјани

10 неколегијални работи што никогаш не треба да ги правите

10 неколегијални работи што никогаш не треба да ги правите

ЧЕТИРИ ДОБРИ ПРИЧИНИ зошто да вработите постар работник

ЧЕТИРИ ДОБРИ ПРИЧИНИ зошто да вработите постар работник

ИМА 31 ГОДИНА И ВЕЌЕ Е ВО ПЕНЗИЈА: Како и успеа?

ИМА 31 ГОДИНА И ВЕЌЕ Е ВО ПЕНЗИЈА: Како и успеа?

СРБИТЕ ЖИВЕАТ ПОДОБРО ОД ШВАЈЦАРЦИТЕ: Како е ова можно?

СРБИТЕ ЖИВЕАТ ПОДОБРО ОД ШВАЈЦАРЦИТЕ: Како е ова можно?

МБИ10 Индексот по недела на искачување достигна нов рекорд

МБИ10 Индексот по недела на искачување достигна нов рекорд

Каде „испари“ добивката на „Макпетрол“?

Каде „испари“ добивката на „Макпетрол“?