12 Јули, 2020
0.0304

Усвоен новиот бизнис план на „Телеком Словеније“, се кратат трошоците

Објавено во: Економија 21 Декември, 2012

Надзорниот одбор на „Телеком Словеније“ на вчерашната сесија го одобри бизнис планот на Телеком Словеније за 2013 година, со предвидувања до 2017 година.

Како што стои во соопштението од оваа компанија, планот ја зема во предвид моменталната макроекономска состојба и економските предвидувања во Словенија и во регионот во кој „Телеком Словеније“ е активна преку нејзините подружници.  Планот исто така ги зема во предвид индустриските трендови, особено тенденциите во работењето на сегашните оператори, кои се борат со намалување на приходите од класичната телефонија, која ја заменуваат со нови услуги и бараат нови бизнис модели.

Како приоритетни задачи во реализацијата на новиот бизнис план се наведуваат стабилизацијата на приходите и нивниот иден пораст, како и намалувањето на трошоците.

Можеби ќе ве интересира

НАВАЛЕТЕ НА ЗЕЛЕНА НАФТА - тие што имаат картички од лани ќе точат веќе од понеделник

НАВАЛЕТЕ НА ЗЕЛЕНА НАФТА - тие што имаат картички од лани ќе точат веќе од понеделник

Даноците нема да се менуваат, правичен данок е можен само по долга дискусија

Даноците нема да се менуваат, правичен данок е можен само по долга дискусија

Безмалку 4 милиони евра дале Скопјани за „вечен живот“ минатата година

Безмалку 4 милиони евра дале Скопјани за „вечен живот“ минатата година

МАЛА ПОНУДА НА НАФТА: Во светот вакво нешто немало една деценија

МАЛА ПОНУДА НА НАФТА: Во светот вакво нешто немало една деценија

Ангеловска: Над 187.000 граѓани со домашните платежни картички потрошиле 10.7 милиони евра

Ангеловска: Над 187.000 граѓани со домашните платежни картички потрошиле 10.7 милиони евра

Здружението на земјоделството и прехранбената индустрија повикува компаниите да не бидат вклучени во предизборната реторика

Здружението на земјоделството и прехранбената индустрија повикува компаниите да не бидат вклучени во предизборната реторика

Кои се најуспешните компании во Кавадарци?

Кои се најуспешните компании во Кавадарци?

МАСОВНО КУПУВААТ ИМОТИ: Словенците го „окупираа“ хрватското крајбрежје

МАСОВНО КУПУВААТ ИМОТИ: Словенците го „окупираа“ хрватското крајбрежје

Еве каде можете да ги искористите ваучерите за туризам

Еве каде можете да ги искористите ваучерите за туризам