16 Јуни, 2019
0.0183

Велика Британија конечно излегува од рецесијата

Објавено во: Свет, Финансии 25 Октомври, 2012

Велика Британија во третиот квартал излезе од својата најдолга рецесија од  50-те години на минатиот век, откако оствари раст од еден процент на тримесечното ниво.  БДП на Велика Британија , за три месеци се зголеми многу повеќе од очекувањата, откако беше забележан падот во последните три квартали.

Аналитичарите очекуваа  раст од 0,6 отсто на квартално ниво бидејќи земјата кон крајот на 2011 година ја зафати долг бран на рецесија.

Според  британскиот Завод за статистика, најголем придонес за растот дал секторот на услуги. Во производниот сектор исто така забележан е раст на активностите, додека пад е има во градежниот сектор.

Можеби ќе ве интересира

Кои се европските земји со најдобра вода за капење?

Кои се европските земји со најдобра вода за капење?

(ВИДЕО) Што му подари Путин на кинескиот колега?

(ВИДЕО) Што му подари Путин на кинескиот колега?

(ВИДЕО) Свлечиште однесе десетици автомобили

(ВИДЕО) Свлечиште однесе десетици автомобили

(ВИДЕО) Во Чикаго стаклен балкон почна да пука под нозете на посетителите

(ВИДЕО) Во Чикаго стаклен балкон почна да пука под нозете на посетителите

Kaко луѓето во Венецуела се спасуваат од глад?

Kaко луѓето во Венецуела се спасуваат од глад?

Николас Мадуро му испрати гитара на Роџер Вотерс

Николас Мадуро му испрати гитара на Роџер Вотерс

Протести во Швајцарија против половата нееднаквост на работните места

Протести во Швајцарија против половата нееднаквост на работните места

Oва се двете земји кои сакаат проширување на ЕУ

Oва се двете земји кои сакаат проширување на ЕУ

(ВИДЕО) Ова е село кое само еднаш годишно се појавува над површината

(ВИДЕО) Ова е село кое само еднаш годишно се појавува над површината