16 Јуни, 2019
0.0164

Вработените во ОХИС на протест пред Министерствата за финансии и економија

Објавено во: Економија 20 Декември, 2012

Вработените во ОХИС и денеска го продолжија својот протестот пред Министерствата за финансии и економија. Тие побараа средба со министерот Вањон Сарачини,за да им објасни што се слушува со нивната фабрика и со неуспешните тендери за нејзина продажба. Бараат исплата на барем една или две од заостанатите 17 плати, а последна надеж за нив е десеттиот тендер во кој неофицијално швајцарската компанија која беше заинтересирана на претходниот тендер повторно била во игра. Вработените во Охис најавуваат дека ќе продолжат со протестот секој ден пред различна институција да го искажат своето незадоволство и да иницираат изнаоѓаење на некаво решение.    

Можеби ќе ве интересира

Ако се селите во Германија, една работа за вас може да биде невозможна мисија

Ако се селите во Германија, една работа за вас може да биде невозможна мисија

Tурци сакаат да инвестираат во Македонија

Tурци сакаат да инвестираат во Македонија

MMФ на Балканот забележа два клучни проблеми

MMФ на Балканот забележа два клучни проблеми

Само во овој дел на Хрватска издадени дозволи за 6.000 странски работници

Само во овој дел на Хрватска издадени дозволи за 6.000 странски работници

ЦЕНИТЕ ОТИДОА ДО НЕБО: Килограм злато сега чини 38.000 евра

ЦЕНИТЕ ОТИДОА ДО НЕБО: Килограм злато сега чини 38.000 евра

Извештај на ОН: Најголем раст на инвестициите на Западниот Балкан забележала Северна Македонија

Извештај на ОН: Најголем раст на инвестициите на Западниот Балкан забележала Северна Македонија

Кредитната агенција Фич после 13 години го зголеми рејтингот на земјата, тврди Тевдовски

Кредитната агенција Фич после 13 години го зголеми рејтингот на земјата, тврди Тевдовски

МАПА: Еве што и каде се произведувало во Југославија

МАПА: Еве што и каде се произведувало во Југославија

ММФ ќе отвори нова регионална канцеларија

ММФ ќе отвори нова регионална канцеларија