26 Април, 2018
0.0662

Заев: Препораката е чиста, ова е ден кога секој граѓанин треба да се гордее

Објавено во: Македонија 17 Април, 2018

Премиерот Зоран Заев денеска на прес-конференција соопшти дека Европската Комисија дала безусловна препорака за членство во Евроспката Унија.

Вели дека најголемата заслуга за овој напредок, ја имаат граѓаните на Македонија.

„Владата посветено ги сработи реформите. Одлуката да се стави крај на штетната политика, ја донесоа граѓаните. Власта ги послуша граѓаните, кои знаат што е важно за чекорењето на Македонија кон ЕУ. Ќе продолжиме со реформскиот пакет. Власта покажа дека е инклузивна и прифаќа различно мислење, а опозоцијата покажа дека е свесна за сопствената одговорност“- вели Заев.

Рече дека  со иста посветеност се разговара со Грција за решавање на спорот со името и како што вели, да се затвори и ова прашање.
Заев вели дека ова е ден кога сите граѓани треба да бидат горди. 

За Заев ова е потврда дека сме на вистинскиот пат за европска Македонија. 

Вели дека овој ден ќе биде запишан во поновата историја на Македонија како светол ден. 

Можеби ќе ве интересира

Град Скопје бара магацин за споменици

Град Скопје бара магацин за споменици

СДСМ: Владата конечно ја враќа економијата на вистинска патека

СДСМ: Владата конечно ја враќа економијата на вистинска патека

Констатирана ниска култура и толеранција на социјалните мрежи во Македонија

Констатирана ниска култура и толеранција на социјалните мрежи во Македонија

Владата на Република Македонија со сите свои капацитети е во целосна функција и во служба за граѓаните

Владата на Република Македонија со сите свои капацитети е во целосна функција и во служба за граѓаните

ЏАФЕРИ НЕРВОЗНО ДО ЗАЕВ: Преземете мерки за однесувањето на министрите, последен пат кажувам

ЏАФЕРИ НЕРВОЗНО ДО ЗАЕВ: Преземете мерки за однесувањето на министрите, последен пат кажувам

Грабар-Китаровиќ по средбата со Иванов: Ќе сториме што и да е потребно за до јуни Македонија да добие датум за преговори

Грабар-Китаровиќ по средбата со Иванов: Ќе сториме што и да е потребно за до јуни Македонија да добие датум за преговори

ПОГОЛЕМА СВЕСТ: Амбасадори решија да го зачистат кејот на Вардар

ПОГОЛЕМА СВЕСТ: Амбасадори решија да го зачистат кејот на Вардар

ЈП Водовод и канализација: Прекинато водоснабдување на неколку места во Аеродром

ЈП Водовод и канализација: Прекинато водоснабдување на неколку места во Аеродром

Родителските школи даваат резултат

Родителските школи даваат резултат