22 Септември, 2020
0.0203

До крајот на годината ќе има вакцина за коронавирусот?

Објавено во: Свет, Корона Вирус 10 Август, 2020

Германците се убедени дека до крајот на годината ќе има вакцина за коронавирусот. 

Претседателот на германскиот институт „Пол Ерлих“, кој е одговорен за прифаќање на вакцините, Клаус Цихутек, е убеден дека годинава ќе се најде вакцина против коронавирусот.

„Се водам, во моментов, од фактот дека вакцината ќе биде одобрена до крајот на 2020 година или почетокот на следната година, а предуслов е дека резултатите од третата фаза на тестирање ќе бидат позитивни“, објасни Цихутек.

Цихутек објаснува дека во третата фаза од студијата, се проверува дали вакцината навистина штити од вирусот.

Листа со 11 симптоми е составена и таа ќе се дополнува. 

Можеби ќе ве интересира

Во Европа се враќаат рестрикциите, Македонија размислува за истото

Во Европа се враќаат рестрикциите, Македонија размислува за истото

Дали Кина ќе одговара за ширењето на Ковид -19?

Дали Кина ќе одговара за ширењето на Ковид -19?

НЕМАШЕ КАРАНТИН: Швеѓаните го победија коронавирусот?

НЕМАШЕ КАРАНТИН: Швеѓаните го победија коронавирусот?

НЕМА ТЕОРИИ НА ЗАГОВОР: Германски виролог вели дека коронавирусот е најмалку четири пати поопасен од грип

НЕМА ТЕОРИИ НА ЗАГОВОР: Германски виролог вели дека коронавирусот е најмалку четири пати поопасен од грип

Во која држава веќе има и трет бран на коронавирус?

Во која држава веќе има и трет бран на коронавирус?

Младенци од каде било ќе добијат 3.000 евра ако се венчаат на Сицилија

Младенци од каде било ќе добијат 3.000 евра ако се венчаат на Сицилија

Анкета: Американците и Украинците најголеми непријатели за Русите, Србите на маргините како пријатели

Анкета: Американците и Украинците најголеми непријатели за Русите, Србите на маргините како пријатели

Две земји во Европа ги враќаат рестрикциите

Две земји во Европа ги враќаат рестрикциите

СТРАВ ВО КИНА: Се шири нова зараза

СТРАВ ВО КИНА: Се шири нова зараза