24 Јуни, 2024
0.0244

ДВАЈЦА ИСКУСНИ ПРАВНИЦИ И ДОКТОРИ НА НАУКИ ДА БИДАТ ЧЛЕНОВИ НА НАДЗОРЕН ОДБОР НА СТОПАНСКА БАНКА БИТОЛА - „Пелистерка“ ги предлага Игор Камбовски и Стевчо Јолакоски

Објавено во: Финансии 07 Јуни, 2024

Добивај вести на Viber

Двајца искусни правници, и доктори на правни науки, се предлагаат да бидат нови членови на Надзорниот одбор на Стопанска банка Битола.

Тој предлог го дава акционерот во банката „Пелистерка“, компанија која е најголем поединечен акционер и единствени што поседува над пет отсто во тоа акционерско друштво. Или практично, „Пелистерка“ располага со 66.437 акции во банката, што е рамно на 16,99 отсто од вкупниот број на акции во сопственичката структура на банката. 

За овој предлог акционерот „Пелистерка“ бара да биде ставен на разгледување на акционерското собрание штпо е најавено за 3 јули оваа година. 

Станува збор за д-р Игор Камбовски и д-р Стевчо Јолакоски.

Од предлагачот Пелистерка во својот предлог велат дека предлогот за двајцата членови се базира на нивните знаењеа и искуства, како и на досегашните успешни и професионални ангажмани како членови на надзорни одбори на банки и други правни субјекти. 

За Игор Камбовски, во неговата биографија доставена до акционерите,  е наведено дека тој е доктор на правни науки, редовен професор на Правниот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип. ВО брак е со Соња Камбовска и има две деца, Владимир Камбовски и Ана Камбовска. 

Од Пелистерка даваат детален опис на богатата биографија и кариерен пат на Камбовски. 

За Стевчо Јолакоски, пак, исто се наведува дека од 2015 година па наваму рабити во министерството за транспорт и врски, позивција Државен советник за патен сообраќај, а главни активности му се Надлежност во внатрешниот и меѓународниот сообраќај на патници и стока, превозот на опасни материи и со инфраструктурата на патиштата во Република Македонија.

Н.Н.Ф.

Можеби ќе ве интересира

ЕВЕ КОИ СЕ НАЈСЛАБО ПЛАТЕНИТЕ РАБОТНИЦИ ВО МАКЕДОНИЈА: дел од секторите редовно кубурат со кадар

ЕВЕ КОИ СЕ НАЈСЛАБО ПЛАТЕНИТЕ РАБОТНИЦИ ВО МАКЕДОНИЈА: дел од секторите редовно кубурат со кадар

МЕСЕЧНО ЗАРАБОТУВААТ ДО 3.000 ЕВРА! Регионот ги бара овие работници, платите вртоглаво растат

МЕСЕЧНО ЗАРАБОТУВААТ ДО 3.000 ЕВРА! Регионот ги бара овие работници, платите вртоглаво растат

КРАТКО АМА СЛАТКО: Мајкрософт повторно е највредната компанија во светот

КРАТКО АМА СЛАТКО: Мајкрософт повторно е највредната компанија во светот

КОМПЈУТЕРЏИИТЕ УБЕДЛИВО НАЈДОБРО ПЛАТЕНИ ВО МАКЕДОНИЈА: еве кои струки се меѓу топ петте плати во земјава

КОМПЈУТЕРЏИИТЕ УБЕДЛИВО НАЈДОБРО ПЛАТЕНИ ВО МАКЕДОНИЈА: еве кои струки се меѓу топ петте плати во земјава

СВЕТСКИОТ ГИГАНТ ЌЕ ИНВЕСТИРА МИЛИЈАРДИ ВО ГЕРМАНИЈА: продолжуваат таму каде што застанаа, ќе се отворат нови работни места

СВЕТСКИОТ ГИГАНТ ЌЕ ИНВЕСТИРА МИЛИЈАРДИ ВО ГЕРМАНИЈА: продолжуваат таму каде што застанаа, ќе се отворат нови работни места

ЕВЕ ЗА ШТО НАЈМНОГУ САКА ДА СЕ ЗАДОЛЖУВА МАКЕДОНЕЦОТ - потрошувачките кредити се доближија до две милијарди евра

ЕВЕ ЗА ШТО НАЈМНОГУ САКА ДА СЕ ЗАДОЛЖУВА МАКЕДОНЕЦОТ - потрошувачките кредити се доближија до две милијарди евра

ПРОСЕЧНАТА ПЛАТА ВО АПРИЛ ИЗНЕСУВАЛА 41.085 ДЕНАРИ - благ раст во споредба со март, но расте и на годишно ниво

ПРОСЕЧНАТА ПЛАТА ВО АПРИЛ ИЗНЕСУВАЛА 41.085 ДЕНАРИ - благ раст во споредба со март, но расте и на годишно ниво

Генерали Инвестментс: За пазарите на капитал, инфлацијата во САД е поважна од европските избори

Генерали Инвестментс: За пазарите на капитал, инфлацијата во САД е поважна од европските избори

СЕ ИСКАЧИ НА ТРОНОТ - Nvidia го надмина Мајкрософт и стана највредна компанија во светот

СЕ ИСКАЧИ НА ТРОНОТ - Nvidia го надмина Мајкрософт и стана највредна компанија во светот