24 Јули, 2019
0.0183

(ФОТО) Директорката за имотно-правни работи го посети Тевдовски

Објавено во: Економија 11 Јануари, 2019

Директорката на Управата за имотно правни работи Шасине Касами го посети министерот за финансии Драган Тевдовски а на средбата заеднички констатираа дека од април оваа година граѓаните од дома ќе може да ја следат постапката на приватизирање на нивното градежно место.

Сранува збор за Менаџмент информациониот систем со кој се зголемува ефикасноста на услугите што ги нуди Управата, како и скенери со повисоки перформанси, а сѐ со цел полесно и поедноставно внесување на предметите. 

Од вториот годишен квартал самите поднeсители на барања во секој момент ќе имаат увид во статусот на нивното поднесено барање. Директорката најави дека со измените на Законот за приватизација на градежното земјиште упте повеќе ќе се упростат и допрецизираат ваквите постапки. 


Можеби ќе ве интересира

Лас Вегас во Македонија: Раст на бројот на автомати и обложувалници

Лас Вегас во Македонија: Раст на бројот на автомати и обложувалници

Повисоки плати ќе земаат вработените во градинките

Повисоки плати ќе земаат вработените во градинките

СОБРАНИЕТО ДОНЕСЕ ЗАВРШНА СМЕТКА: Koлкав е процентот на реализација?

СОБРАНИЕТО ДОНЕСЕ ЗАВРШНА СМЕТКА: Koлкав е процентот на реализација?

Сугарески задоволен од напредокот на магистралниот гасовод

Сугарески задоволен од напредокот на магистралниот гасовод

Колку пари инкасираше директорот на најголемата македонска банка од дивиденда?

Колку пари инкасираше директорот на најголемата македонска банка од дивиденда?

Апостолска: Не потрошивме денар на лопати и панделки, а 30 компании влегоа во нови инвестиции

Апостолска: Не потрошивме денар на лопати и панделки, а 30 компании влегоа во нови инвестиции

Кој банкар од дивиденда зема 87.000 евра?

Кој банкар од дивиденда зема 87.000 евра?

И кадар на ДУИ е во игра: Борба за директорското место во МЕПСО

И кадар на ДУИ е во игра: Борба за директорското место во МЕПСО

ЦЕНИТЕ ПАДНАА: Возачи ќе точите горива поевтино

ЦЕНИТЕ ПАДНАА: Возачи ќе точите горива поевтино