06 Декември, 2022
0.0388

Халкбанк едуцира: Предности од користењето на дигиталните банкарски услуги

Објавено во: Мои пари 24 Ноември, 2022

Добивај вести на Viber

Дигиталната револуција во изминатите години внесе значајни промени во сите сфери на економското делување. Општо е прифатено дека дигиталните услуги се голема предност во современото општество, во кое клучни станаа брзината и ефикасноста на завршувањето на работите. Од вакви промени не е исклучок ни банкарската индустрија. Анализите покажуваат дека банкарскиот сектор настојува да држи чекор со современите технолошки трендови, со трендовите на сѐ поголема пристапност на населението до интернет, растечката употреба на паметните телефони и согласно на ова, со променетата потрошувачка култура на населението.

Денес е евидентно дека сè повеќе ги користиме услугите за дигитално банкарство бидејќи се практични и ни заштедуваат време и пари. Интернетот и мобилните финансиски услуги ни станаа исто толку важни како и услугите на филијалите и банкоматите, ако не и поважни, а трансакциите што порано ги правевме во филијалите, сега се префрлаат на онлајн сферата.

Кај нас дигиталната трансформација во банкарските услуги започна со имплементирање на услугата Електронско банкарствокоја што за првпат ја воведе Халкбанк АД Скопје, Банка која денес е лидер во понуда на персонализирани банкарски услуги, како и во воведување нови технологии и обезбедување брза услуга преку високоразвиена, модерна платформа на алтернативни канали.

Електронското банкарство претставува збир од иновативни и безбедни решенија прилагодени на специфичните потреби на клиентите кои овозможуваат брзо, едноставно и сигурно завршување на банкарските обврски за кои порано беше неопходно да се оди во банка.Клиентите на Халкбанк преку електронското и мобилното банкарство на Халкбанкпокрај извршување на редовните проверки и плаќања, може да вршат и продажба и откуп на девизи, да креираат шаблони за најчестиот вид плаќања, да креираат персонални буџети, потсетници за плаќања, но и да отворат орочен денарски или девизен депозит, или, пак, да аплицираат за кредит.

Пркеу електронското и мобилното банкарство и услугите Онлајн депозити Онлајн кредитна едноставен начин, во неколку чекори клиентот може да креира депозит од компјутер или мобилен телефон, или може да добие дополнителни средства на својата сметка без физичка посета на банка.

Банката во својата понуда има и иновативни решенија, како Смарт кеш опцијата која е достапна за сите корисници на електронското и мобилното банкарство и овозможува повлекување готовина од банкомат на Халкбанк без да ја имате картичката со вас.

Со избирање на полето СМАРТ КЕШ преку електронското банкарство или мобилната апликација се генерира код кој треба да го искористите на банкоматот во рок од 12 часа со цел да го подигнете посакуваниот износ на средства.

Уште една одлична апликација од Халкбанк е апликацијата HalkPayкоја го претвора паметниот телефон во паричник. На овој начин со телефон може да се врши плаќање на било кој ПОС терминал само со доближување на мобилниот уред. Меѓу новите иновативни решенија влегува и услугата Garmin Payсо која, и додека сте во движење или додека спортувате, можете безбедно да вршите плаќања со својот Garmin часовник.

Удобноста, достапноста, ефикасноста и брзината при користењето на електронските и мобилните платформи се самите по себе доволни показатели дека дигиталното банкарство е иднина во банкарското работење. 

ПР објава

Наградата се доделува на котирано друштво, избрано со гласање преку онлајн анкета на веб страниците на Берзата и интернет порталот „Фактор“, кој е партнер на Берзата во доделувањето на оваа награда. Гласањето се врши паралелно на двете веб страници и акцијата на издавачот што ќе има најмногу гласови од двете анкети збирно, ќе биде прогласена за Акцијата на годината по избор на јавноста за 2022 година.
Предмет на анкетата е листа од десет котирани акции, избрани врз основа на остварениот промет и транспарентноста во нивното работење.

Можеби ќе ве интересира

ОВОЈ ЧЕТВРТОК ОДИМЕ НА РУФТОП НОВОГОДИШЕН БАЗАР ВО СКОПЈЕ СИТИ МОЛ

ОВОЈ ЧЕТВРТОК ОДИМЕ НА РУФТОП НОВОГОДИШЕН БАЗАР ВО СКОПЈЕ СИТИ МОЛ

39 МИЛИОНИ ДЕНАРИ ИСПЛАТИ ВИДЕОЛОТАРИЈА КАЈ ИГРАЧИТЕ ВО НОЕМВРИ

39 МИЛИОНИ ДЕНАРИ ИСПЛАТИ ВИДЕОЛОТАРИЈА КАЈ ИГРАЧИТЕ ВО НОЕМВРИ

ОВИЕ ПРАЗНИЦИ, ДОБИЈТЕ ПОВЕЌЕ СО DINERS CLUB!

ОВИЕ ПРАЗНИЦИ, ДОБИЈТЕ ПОВЕЌЕ СО DINERS CLUB!

СИЛК РОУД БАНКА СО ПРАЗНИЧЕН ДЕНАРСКИ ДЕПОЗИТ

СИЛК РОУД БАНКА СО ПРАЗНИЧЕН ДЕНАРСКИ ДЕПОЗИТ

ŠKODA е на врвот на „Auto Trophy 2022“ со пет победи

ŠKODA е на врвот на „Auto Trophy 2022“ со пет победи

РУФТОП НОВОГОДИШЕН БАЗАР ВО СКОПЈЕ СИТИ МОЛ

РУФТОП НОВОГОДИШЕН БАЗАР ВО СКОПЈЕ СИТИ МОЛ

Лукаш и Камењаров: Со „Поклони се и почни“ им порачуваме на децата да не престанат да се радуваат и да другаруваат

Лукаш и Камењаров: Со „Поклони се и почни“ им порачуваме на децата да не престанат да се радуваат и да другаруваат

ФЕРО ИНВЕСТ единствен нуди комплетна услуга за проектирање, изградба и откупување на струјата од фотоволтаици

ФЕРО ИНВЕСТ единствен нуди комплетна услуга за проектирање, изградба и откупување на струјата од фотоволтаици

ШТРУМФОВИ – АМБАСАДОРИ ЗА ЦЕЛИТЕ НА ОДРЖЛИВ РАЗВОЈ НА ЧОВЕШТВОТО ЗАПОЗНАЈТЕ СЕ СО МАЛИТЕ ШТРУМФОВИ – ВО ИСТ ГЕЈТ МОЛ ДО 9ти декември

ШТРУМФОВИ – АМБАСАДОРИ ЗА ЦЕЛИТЕ НА ОДРЖЛИВ РАЗВОЈ НА ЧОВЕШТВОТО ЗАПОЗНАЈТЕ СЕ СО МАЛИТЕ ШТРУМФОВИ – ВО ИСТ ГЕЈТ МОЛ ДО 9ти декември