12 Јуни, 2024
0.0243

Македонското актуарско здружение одбележа 20 години постоење

Објавено во: Мои пари 27 Мај, 2024

Добивај вести на Viber

На 21.5.2024 Македонското актуарско здружение (МАЗ) одбележа 20 години постоење, во Музејот на македонската борба за самостојност. Членовите на Здружението во присуство на актуари од регионот и претставници од Регулаторот на осигурителната индустрија, Националното Биро за осигурување и осигурителните компании го прославија овој јубилеј.

Здружението одбележа две децении посветеност, професионализам и придонес во развојот на актуарската професија во нашата земја. Македонското Актуарско Здружение е стручна, непрофитна организација, основана во 2004 година, чија мисија е  унапредување на актуарските дисциплини, нивната практична примена и стручното усовршување и образование на актуарите.

Претседателот на МАЗ, г-ѓа Цветлана Винцензи Маркулеска даде осврт на досега постигнатото и сподели дел од идните планови на здружението. Таа им додели признанија на членовите, како и на соработниците кои во изминативе години придонеле за раст и развој на здружението.

Патот кон исполнување на својата мисија и цели во изминатите години на Здружението е испреплетен со многубројни предизвици кои се инспирација и мотивација за раст и усовршување за неговите посветени членови-волонтери.

Благодарение на компетенциите, професионалната етика, посветеноста и трудот на своите членови, Македонското Актуарско Здружение денес е препознаено и почитувано не само во Македонија, туку и на меѓународно ниво. Од 2016 година Здружението е полноправна членка на Меѓународното актуарско здружение со свои претставници во Советот и Комитетите.

Можеби ќе ве интересира

„АЏИБАДЕМ СИСТИНА“, МЕДИЦИНСКИ ПАРТНЕР НА ФК "ВАРДАР"

„АЏИБАДЕМ СИСТИНА“, МЕДИЦИНСКИ ПАРТНЕР НА ФК "ВАРДАР"

ДОБРАТА КАМАТА ОД ДАЛЕКУ СЕ ГЛЕДА! Шпаркасе Банка со нова понуда за Депозит Плус

ДОБРАТА КАМАТА ОД ДАЛЕКУ СЕ ГЛЕДА! Шпаркасе Банка со нова понуда за Депозит Плус

Со голем настан Македонската шаховска федерација ќе одбележи еден век постоење на Светската шаховска федерација ФИДЕ

Со голем настан Македонската шаховска федерација ќе одбележи еден век постоење на Светската шаховска федерација ФИДЕ

Како да се отстрани непријатниот мирис на цигарите од домот?

Како да се отстрани непријатниот мирис на цигарите од домот?

Најдобрите светски тимови повторно се гости на РФМ

Најдобрите светски тимови повторно се гости на РФМ

Забави со познати домашни џез музичари во гурманската авенија на Diamond Mall

Забави со познати домашни џез музичари во гурманската авенија на Diamond Mall

Успешни приказни, врвни професионалци, млади лидери, размена на идеи – се одржа втората конференција „Чувари на мудроста“

Успешни приказни, врвни професионалци, млади лидери, размена на идеи – се одржа втората конференција „Чувари на мудроста“

Балансирана и здрава цревна флора со пробиотски јогурт

Балансирана и здрава цревна флора со пробиотски јогурт

СТРУЖАНЕЦ ГО ОСВОИ НАЈПОСАКУВАНИОТ СУПЕР МИЛИОНЕР ВРЕДЕН 7.891.340 ДЕНАРИ

СТРУЖАНЕЦ ГО ОСВОИ НАЈПОСАКУВАНИОТ СУПЕР МИЛИОНЕР ВРЕДЕН 7.891.340 ДЕНАРИ