08 Април, 2020
0.0400

МЕСАРИТЕ БАРАНИ КАКО ПРОГРАМЕРИТЕ: Но, овие професии никој не ги сака

Објавено во: Финансии 08 Февруари, 2018

Иако во соседна Србија постои апликација која се вика Poslonaut, и преку која работодавците можат да најдат работници и обратно, сепак за одредени профили многу тешко се наоѓаат кадри. 

Во текот на 2017 година преку оваа апликација за работно место промотер имало по 10 кандидати, а во областа на нега и убавина имало помалку понуди од огласи. 

За секој оглас за маркетинг и продажба имало по 8.5 пријави, а за занаетите било еден на еден. 

Во Србија на пазарот на труд тешко е да се дојде до фризер. 

Месарите се барани исто како и програмерите, но многу тешко се пронаоѓаат. 

За 304 огласени позиции во областа нега и убавина имало 204 пријави. 

За месари, готвачи на 130 огласи се пријавиле 227 кандидати. 

Можеби ќе ве интересира

ВО БАНКА ДА СЕ ОДИ САМО АКО МОРА - во терминот од 10 до 12 за пензионери, другите да се воздржат

ВО БАНКА ДА СЕ ОДИ САМО АКО МОРА - во терминот од 10 до 12 за пензионери, другите да се воздржат

Дивидендите го „позеленија“ берзанскиот индекс - МБИ10 расте неколку дена по ред

Дивидендите го „позеленија“ берзанскиот индекс - МБИ10 расте неколку дена по ред

НИШТО ОД РАДОСТА ЗА КАМАТИТЕ: Максималната стапка за граѓаните ќе биде 5,75 отсто, но само за новите кредити

НИШТО ОД РАДОСТА ЗА КАМАТИТЕ: Максималната стапка за граѓаните ќе биде 5,75 отсто, но само за новите кредити

НЕМА НИКАКВА ПОТРЕБА ЗАШТЕДИТЕ ВО ДЕНАРИ ДА СЕ МЕНУВААТ ВО ЕВРА - НБМ гарантира, денарот е и ќе остане стабилен

НЕМА НИКАКВА ПОТРЕБА ЗАШТЕДИТЕ ВО ДЕНАРИ ДА СЕ МЕНУВААТ ВО ЕВРА - НБМ гарантира, денарот е и ќе остане стабилен

БАНКАРСКИТЕ КАМАТИ НЕ СМЕАТ ДА БИДАТ ПОВИСОКИ ОД 5,75 ОТСТО - Уредбата објавена, банкарите на потег

БАНКАРСКИТЕ КАМАТИ НЕ СМЕАТ ДА БИДАТ ПОВИСОКИ ОД 5,75 ОТСТО - Уредбата објавена, банкарите на потег

Финансиските регулатори ја јакнат соработката

Финансиските регулатори ја јакнат соработката

Бежовска: Ќе се намали растот на кредитите и на депозитите, позначајно ќе ја ревидираме стапката на економски раст

Бежовска: Ќе се намали растот на кредитите и на депозитите, позначајно ќе ја ревидираме стапката на економски раст

Ангеловска: Парите од ММФ ќе стигнат најбргу, а потоа ќе дојдат и другите до почеток на мај

Ангеловска: Парите од ММФ ќе стигнат најбргу, а потоа ќе дојдат и другите до почеток на мај

Еве каде да ги известите банките дека ќе си го плаќате кредитот

Еве каде да ги известите банките дека ќе си го плаќате кредитот