21 Април, 2018
0.1623

Најголеми грешки кога преговарате за плата

Објавено во: Финансии 29 Ноември, 2016

При разговор со работодавецот за условите за работа, често се занемарува прашањето за платата. 

Ако работодавецот сака да ја поттикне вашата мотивираност, и да влезете во неговата компанијата, тогаш ситуацијата е „вин вин“. 

Сепак има грешки кои не треба да ги правите. 

мала листа на барања

Важно е да договорите годишен одмор, плата, услови за напредување и бонуси. 

ако се правите паметни

Луѓето кои на разговор ќе дојдат со став дека се најпаметни, лошо ќе поминат. 

договорете состанок попладне

Истражувања покажале дека попладне е најдобро да се отиде на разговор за работа и да договорите најповолни услови. 

не кажувате „да“ пребрзо 

За она што ќе ви се понуди, речете „Ќе размислам“, но немојте веднаш да брзате со одговор „да“. Проценете ја ситуацијата и бидете во подобра преговарачка позиција. 

Можеби ќе ве интересира

За десетина дена првиот повик за 50-те милиони евра за мали и средни претпријатија

За десетина дена првиот повик за 50-те милиони евра за мали и средни претпријатија

Се здружија 15 банки од Македонија

Се здружија 15 банки од Македонија

Тевдовски и Богов во Вашингтон

Тевдовски и Богов во Вашингтон

Јадранот за летување поскап од Шпанија, Малта и Грција?

Јадранот за летување поскап од Шпанија, Малта и Грција?

Популарниот Netflix нуди работа од соништата: Да гледате серии и да бидете платени за тоа

Популарниот Netflix нуди работа од соништата: Да гледате серии и да бидете платени за тоа

Германски аеродром бара работници

Германски аеродром бара работници

Кога ќе стартува и како ќе се вика порталот на кој ќе се гледа како се трошат јавните пари

Кога ќе стартува и како ќе се вика порталот на кој ќе се гледа како се трошат јавните пари

Атрактивни слободни места во две банки - Еве каде да аплицирате

Атрактивни слободни места во две банки - Еве каде да аплицирате

Финансии им одговори на обложувалниците: Мора да го заштитиме општеството и младината

Финансии им одговори на обложувалниците: Мора да го заштитиме општеството и младината