19 Јуни, 2019
0.0218

НЕОБИЧНО: Има диплома ама бирала нива, а не канцеларија

Објавено во: Финансии 19 Септември, 2018

Кристина Пауновиќ од српскиот град, Чачак работниот ден го поминува на нива, и самата е свој газда, пренесува дневник.рс. 

Овие денови има многу работа, затоа што зелката е готова, а пиперката е зрела за берба. 

Таа на еден хектар површина произведува зелка, и очекува род од 12 вагони. 

Четири од нив веќе ги испорачала. 

Но, ова не би било чудно ако оваа девојка не беше економист со 28 години, а сепак е сериозен земјоделец. 

„Немам намера да го напуштам селото, во селото е иднината“ - вели оваа девојка. 

Додава дека однапред знае што да работи и колкава количина ќе произведе. 

Единствен проблем за неа е старата механизација, кој е постара од неа. Има два стари трактори, но се надева дека за десет години ќе има нов. 

Можеби ќе ве интересира

СЕ ПРЕСЕЛИЛЕ ВО ЧЕШКИ ГРАД: Сега заработуваат по 4 евра на час

СЕ ПРЕСЕЛИЛЕ ВО ЧЕШКИ ГРАД: Сега заработуваат по 4 евра на час

ЛЕКАР 30 ГОДИНИ БИЛ ВО БРИТАНИЈА: Еве што никогаш не наведуваат во огласите

ЛЕКАР 30 ГОДИНИ БИЛ ВО БРИТАНИЈА: Еве што никогаш не наведуваат во огласите

Колку заработуваат сезонците на Јадранот по час?

Колку заработуваат сезонците на Јадранот по час?