14 Јуни, 2021
0.0176

ПРОМЕНИ ВО НАДЗОРНИОТ ОДБОР НА КИБС - професорот Марјан Бојаџиев е нов член

Објавено во: Финансии 08 Јуни, 2021

Се случија промени во Надзорниот одбор на КИБС, за што оттаму пратија известување до јавноста преку Македонската берза.

Меѓу другите, нов член на Надзорниот одбор на Клириншката куќа ќе биде и професорот Марјан Бојаџиев.

Еве за што известија од компанијата.

„Согласно одредбите од Член 166-б од Законот за хартии од вредност, Ве известуваме дека на дваесет и третата седница на собранието на акционери на Клириншка Куќа клириншки интербанкарски системи АД Скопје, (“КИБС АД Скопје“) од 26.05.2021 година, поради престанок на мандатот се отповикаа членовите на Надзорниот одбор: Мирјана Трајановска, Билјана Андревска, Драган Илиевски, Христијан Трифуноски, Наталија Михајлоска, Софче Јовановска - независен член, и проф. др. Живко Атанасовски - независен член. За членови на Надзорниот одбор со мандат од четири години се именуваа Мирјана Трајановска, Билјана Андревска, Христијан Трифуноски, Надка Спировска, Весна Дацева, Софче Јовановска - независен член, и проф. др. Марјан Бојаџиев - независен член“, се вели во известувањето од КИБС до Берзата. 

Воедно, на седницата Надзорниот одбор на КИБС АД Скопје одржана на 02.06.2021 година, се реизбрале постојните членови на Управниот одбор со мандат од четири години: Горан Анастасовски - Претседател и генерален директор, Биљана Адамческа и Љупка Ѓорѓиевска.

Можеби ќе ве интересира

Владимир Мишо Чеплак е нов член на Одборот на директори на Триглав Осигурување Живот, Кајтазовиќ си заминува на нејзино барање

Владимир Мишо Чеплак е нов член на Одборот на директори на Триглав Осигурување Живот, Кајтазовиќ си заминува на нејзино барање

Биткоин продолжи да паѓа: Маск пак ги шокираше крипто трговците

Биткоин продолжи да паѓа: Маск пак ги шокираше крипто трговците