Сокот од моркови ги ублажува симптомите на пролетните алергии
Објавено во: Стил 23 Април, 2015
Алергиите се вообичаени во пролет, кога растенијата процветуваат.
Како можеме да се справиме со досадните симптоми на пролетните алергии со природни производи?
Сокот од моркови ги потикнува пролетните алергии. Особено погоден е за алергии кои се случуваат посилно при намален имунитет.
Со сокот од моркови може да се додаде сок од портокал, краставица и нане.
Важно е така добиената смеса да се конзумира наутро пред јадење.
Имате поленска треска? Сокот од моркови прави детоксикација на крвта и ги намалува воспаленијата. Исто така тој ги отвора дишните патишта, ослободувајќи го дишењето.
Морковот се познат по бета каротинот, кој се содржи во нив и го задржува видот. При алергии сокот од моркови го смирува чешањето на очите.
Поради високата содржина на каротен, сокот од моркови е корисен за третманот на миокарден инфаркт, а високата содржина на јод придонесува за зајакнување на намалената функција на тироидната жлезда.