30 Мај, 2020
0.0332

ТАВ: Ќе има пушачка соба по пасошката контрола на скопскиот аеродром

Објавено во: Економија 20 Септември, 2019

Ќе има пушачка соба по пасошката контрола на Меѓународниот аеродром Скопје, најавија од Тав Холдинг. Турската компанија која управува со скопскиот и охридскиот аеродром решила да им излезе во пресрет на барањата на оваа група патници. Пушачката зона ќе се прави горе во делот после пасошката контрола, каде од лани има и детско катче.

Од Бодрум, менаџментот на ТАВ најави и други новини и нови инвестиции за аеродромите. Од годинава на целиот аерoдром има повеќе полначи за мобилни телефони. Сани Шенер, главен извршен директор и претседател на Холдингот Тав Аеродроми во едно од најубавите места во Турција денеска со македoнските новинари зборуваше за вкупната инвестиција на Холдингот. Повод е десетгодишнината откако ТАВ управува со македонските аеродроми. 

Шенер откри дека од Македонија ќе побараат концесија за управување со македонските аеродроми за нови 15 години. . 

Ѓ.С.


Можеби ќе ве интересира

Се подготвуваат картичките „Купувам домашно“, еве ги деталите

Се подготвуваат картичките „Купувам домашно“, еве ги деталите

За три дена позајмивме 860 милиони евра - новите 160 милиони се од ЕУ

За три дена позајмивме 860 милиони евра - новите 160 милиони се од ЕУ

Добивките на странските компании ги „набилдаа“ инвестициите во земјава

Добивките на странските компании ги „набилдаа“ инвестициите во земјава

РОКОТ ИСТЕКУВА УТРЕ: Проверете ги вашите даночни пријави

РОКОТ ИСТЕКУВА УТРЕ: Проверете ги вашите даночни пријави

ЌЕ ТРПАТ ЗАГУБИ: Koронавирусот ќе „удри“ по производителите на овошје и зеленчук

ЌЕ ТРПАТ ЗАГУБИ: Koронавирусот ќе „удри“ по производителите на овошје и зеленчук

УСВОЕН ДЕКРЕТ: Најсиромашните Шпанци ќе добиваат по 462 евра месечно

УСВОЕН ДЕКРЕТ: Најсиромашните Шпанци ќе добиваат по 462 евра месечно

Светска банка пресмета колку Македонци ќе осиромашат поради пандемијата

Светска банка пресмета колку Македонци ќе осиромашат поради пандемијата

Каков платен биланс имаше во првиот квартал од 2020 година?

Каков платен биланс имаше во првиот квартал од 2020 година?

МОЖЕ ДА СЕ ЈАВИ СОЦИЈАЛНО НЕЗАДОВОЛСТВО: БДП во Италија ќе падне за 13 отсто

МОЖЕ ДА СЕ ЈАВИ СОЦИЈАЛНО НЕЗАДОВОЛСТВО: БДП во Италија ќе падне за 13 отсто