30 Мај, 2024
0.0273

ТОНИ СТОЈАНОВСКИ ОД СТОПАНСКА БАНКА СКОПЈЕ УШТЕ ЧЕТИРИ ГОДИНИ НА ЧЕЛО - Берзата ги реизбра членовите на Бордот на директори

Објавено во: Финансии 11 Април, 2024

Добивај вести на Viber

Членовите на Одборот на директори на Берзата неодамна биле реизбрани, па тие уште четири години ќе ја вршат својата функција. 

На местото претседател на Бордот на директори на Берзта бил реизбран Тони Стојановски, инаку генерален директор за корпоративно банкарство во Стопанска банка Скопје, како и член на Управниот одбор на нашата најстара банка во земјава, а и една од најголемите и најуспешните банкарски институции. 

„Согласно член 166-б од Законот за хартии од вредност известуваме дека на 28.03.2024 година, Собранието на акционери на Берзата донесе Одлука за избор на членови на Одборот на директори на Македонска берза АД Скопје, по што се одржа и конститутивна седница на Одборот на директори. Согласно собраниската одлука за избор на членови на Одборот на директори на Берзата досегашните членови на Одборот продолжија да ја извршуваат оваа функција и во новиот мандат во времетраење од четири години. На конститутивната седница за Претседател на Одборот е реизбран г-дин Тони Стојановски.

Согласно наведеното Одборот на директори на Берзата е со следниот состав:

1. Тони Стојановски - претседател

2. Ивана Гажиќ

3. Нина Неданоска

4. Михајло Брова Зиков

5. Славчо Филипчев

6. Иван Штериев

7. Горан Анастасовски- независен член

8. Иван Мишев – независен член“, се вели во објавата од Берзта.

Можеби ќе ве интересира

ПЕНЗИОНЕРИТЕ ЌЕ ГИ НАПОЛНАТ ПАРИЧНИЦИТЕ: Еве кога ќе се исплатат пензиите

ПЕНЗИОНЕРИТЕ ЌЕ ГИ НАПОЛНАТ ПАРИЧНИЦИТЕ: Еве кога ќе се исплатат пензиите

ЧИФЛИГАНЕЦ, АНТЕВСКИ, ЕТЕМИ, СТОЈКОВА, НАУМОСКИ, СИМЕВА И ТЕГОВСКИ - ова се членовите на Надзорниот одбор на Комерцијална кои добија согласност од НБМ

ЧИФЛИГАНЕЦ, АНТЕВСКИ, ЕТЕМИ, СТОЈКОВА, НАУМОСКИ, СИМЕВА И ТЕГОВСКИ - ова се членовите на Надзорниот одбор на Комерцијална кои добија согласност од НБМ

НА РЕД ДОЈДОА ЗГРАДИТЕ ШТО ГИ КУПИ: Зетот на Орбан зад ново бизнис име во Белград

НА РЕД ДОЈДОА ЗГРАДИТЕ ШТО ГИ КУПИ: Зетот на Орбан зад ново бизнис име во Белград

НУДАТ ПОЧЕТНА ПЛАТА ОД 750 ЕВРА И НИКОЈ НЕМА ДА РАБОТИ: Обезбедено сместување и храна, два дена одмор и ништо - Црногорците со голем проблем

НУДАТ ПОЧЕТНА ПЛАТА ОД 750 ЕВРА И НИКОЈ НЕМА ДА РАБОТИ: Обезбедено сместување и храна, два дена одмор и ништо - Црногорците со голем проблем

Триглав пензиско друштво - 5 години афирмација на капитално финансираното пензиско осигурување преку уникатен пристап до секој член и градење на однос базиран на доверба

Триглав пензиско друштво - 5 години афирмација на капитално финансираното пензиско осигурување преку уникатен пристап до секој член и градење на однос базиран на доверба

ПРОМЕНИ ВО ОРГАНИТЕ НА УПРАВУВАЊЕ НА НЛБ БАНКА - Наташа Пукл на местото на Матеја Тревен во Надзорниот одбор

ПРОМЕНИ ВО ОРГАНИТЕ НА УПРАВУВАЊЕ НА НЛБ БАНКА - Наташа Пукл на местото на Матеја Тревен во Надзорниот одбор

„РОДИ МЕ МАЈКО СО К'СМЕТ, ЕВРОПРАТЕНИК ДА БИДАМ“: Еве колкава плата заработуваат народните претставници во Европскиот парламент

„РОДИ МЕ МАЈКО СО К'СМЕТ, ЕВРОПРАТЕНИК ДА БИДАМ“: Еве колкава плата заработуваат народните претставници во Европскиот парламент

„Стабилноста на домашната валута е зачувана“: гувернерката Ангеловска-Бежоска за монетарната политика

„Стабилноста на домашната валута е зачувана“: гувернерката Ангеловска-Бежоска за монетарната политика

И ЗА САМО ТРИ МЕСЕЦИ НИВНИТЕ ДОБИВКИ СЕ ВО СИЛНИ МИЛИОНИ ЕВРА - еве која е топ петорката со најголеми чисти профити

И ЗА САМО ТРИ МЕСЕЦИ НИВНИТЕ ДОБИВКИ СЕ ВО СИЛНИ МИЛИОНИ ЕВРА - еве која е топ петорката со најголеми чисти профити