27 Октомври, 2021
0.0204

Топ 10 државни тендери! Кој ги фати големите „кинти“ на обезбедување, лекови, реконструкции

Објавено во: Економија 28 Септември, 2021

Тендерот број еден за овој месец го доби НИКОБ како единствен понудувач на СОЗР за период од 3 години. Државната Пошта за одржување хигиена ќе плаќа две години по 360.000 евра годишно, а Министерството за одбрана во градежна офанзива за реновирање во касарна „Илинден“ ќе плати 1,3 милиони евра

Највредните десет договори за тендери, од крај на август до крја на септември) кои ги склучиле државни институции отворија работа (набавка на стоки и услуги) на фирми во вкупна вредност од 5,9 милиони евра.

Највреден во овој период е тендерот за физичко обезбедување на објекти на државната управа. Го доби скопски НИКОБ за вредност од 3,2 милиони евра за период од 3 години. На овој тендер што го распиша Службата за општи и заеднички работи на Владата (СОЗР) имало само една понуда.

Втор според вредноста договор, за овој период, склучи Државната видеолотарија фирма која нуди палета услужни дејности со високо ниво на технолошка подготвеност. Станува збор за договор за телекомуникациски услуги за поврзување продажни места вреден 1,15 милиони евра.

Државната Пошта за одржување хигиена за две години на Техночист ќе му плати 722.000 евра.

Министерството за одбрана е во градежна офанзива! Фирмата МГИ Инвест ЛТД доби два тендери за реновирање објекти во касарната „Илинден“. За оваа услуга ресорот што го води Шеќеринска ќе плати над 1,3 милиони евра.

Градоначалникот Шилегов  за надзор врз градба на повеќе локации низ Скопје на друштвото ЕОС ЕЕ ќе плати 576.000 евра, а за реконструкции на еден булевар ќе плати уште 522.000 евра. Добитник на овој тендер е ТОП Билд ДООЕЛ од Скопје.

И три тендери за лекови се во првите десет според вредноста склучени во овој месец. Станува збор за еден тендер за набавка на лекови за потреби на клиниките за гастроентерохепатологија и два тендери за клиниката за неврологија. Трите се со вредности нешто над половина милион евра, а заедно вредат над 1,5 милиони евра.  Добитници се: „Алкалоид Конс“, „Варус“ и „Еуро Фарм“ Битола.


Можеби ќе ве интересира

Историски ден за македонскиот стартап екосистем, eве зошто

Историски ден за македонскиот стартап екосистем, eве зошто

Заев објасни дали ќе имаме зголемена инфлација и енергетски ценовен шок

Заев објасни дали ќе имаме зголемена инфлација и енергетски ценовен шок

Мицкоски: Ќе се вратиме 40-50 години наназад кога домаќинствата се соочуваа со недостаток на електрична енергија

Мицкоски: Ќе се вратиме 40-50 години наназад кога домаќинствата се соочуваа со недостаток на електрична енергија

Растат платите во Србија, просечната се искачи на 550 евра

Растат платите во Србија, просечната се искачи на 550 евра

Заев вели дека и во време на пандемија се зголемуваат платите, а тоа е реткост во Европа

Заев вели дека и во време на пандемија се зголемуваат платите, а тоа е реткост во Европа

НАЈЧЕВСКА ПРАШУВА: Зошто во земјава не се стимулира ставање панели на секоја куќа и кому му одговара да останеме енергетски зависни

НАЈЧЕВСКА ПРАШУВА: Зошто во земјава не се стимулира ставање панели на секоја куќа и кому му одговара да останеме енергетски зависни

БЕКТЕШИ: Убеден сум дека ниту по први јануари нема да има големи ценовни шокови кај електричната енергија

БЕКТЕШИ: Убеден сум дека ниту по први јануари нема да има големи ценовни шокови кај електричната енергија

На Балканот и натаму се градат нуклеарни централи, Македонија нема стратешка резерва

На Балканот и натаму се градат нуклеарни централи, Македонија нема стратешка резерва

Скопска фирма со еден вработен направи пола милион евра профит!

Скопска фирма со еден вработен направи пола милион евра профит!