20 Август, 2019
0.0376

Банкари, бизнисмени, експерти ќе бараат излез од кризата од Владата

Објавено во: Финансии 29 Октомври, 2012

Здружението на банкарство при Стопанската комора на Македонија, во среда го организираат првиот „Банкекспо“ што ќе се одржи во Скопје, а  по повод Светскиот ден на штедењето, 31-ви октомври. Ќе биде организиран форум на кој ке учествуваат банкари, бизнисмени од сите стопански комори во Македонија, научници, претставници од странските инвеститори. На Форумот ќе зборуваат и министерот за финансии Зоран Ставревски, како и гувернерот на НБРМ Димтар Богов. „Очекувањата се дека и 2013-та година ќе биде тешка, уште повеќе што во земјата 13 месеци по ред паѓа индустриското производство, а Македонија е во рецесија. Целта отворено да разговараме за кризата пред министерот Ставревски и гувернерот Богов, да си ги кажеме проблемите и да пронајдеме решенија кои ќе ни помогнат полесно да ја поминеме 2013-та“, изјави Ѓорѓи Јанчевски, претседател на здружението на банкари.  

Можеби ќе ве интересира

Најевтините хотели со 5 ѕвезди низ целиот свет

Најевтините хотели со 5 ѕвезди низ целиот свет

Колку изнесува просечната плата во Хрватска?

Колку изнесува просечната плата во Хрватска?

Германија бара работници: Се вработува квалификувана работна сила

Германија бара работници: Се вработува квалификувана работна сила

На што да внимавате кога барате работа во странство?

На што да внимавате кога барате работа во странство?

Каква „магија“ направи Андреја?

Каква „магија“ направи Андреја?

НЕ СЕ САМО МАКЕДОНЦИТЕ: Кои други народи немаат пари за летување?

НЕ СЕ САМО МАКЕДОНЦИТЕ: Кои други народи немаат пари за летување?

Кој е градот со најголемата економска нееднаквост?

Кој е градот со најголемата економска нееднаквост?

Колку заработува најбогатото семејство во светот секоја минута?

Колку заработува најбогатото семејство во светот секоја минута?

Како нашиот државен долг надмина 100 милијарди денари?

Како нашиот државен долг надмина 100 милијарди денари?