20 Август, 2019
0.0199

Французите се изморени од зголемувањето на даноците

Објавено во: Финансии 26 Октомври, 2012

Французите стануваат се позасегнати од мерките за штедење во државата. 62 % од нив повеќе не сакаат да вложуваат дополнителни напори за намалување на долгот и јавниот дефицит, што е за  5 % повеќе од минатата година. Во анкетата  во која учествувале 1.055 испитаници, се утврдило дека зголемувањето на данокот се повеќе влијае на куповната моќ на граѓаните , а  нивниот праг на толеранција станува се понизок, пренесува францускиот весник Еко. Невработеноста во државата во септември порасна за 1,6%, а на годишно ниво растот е 10,1 %, што е најголем раст од април 2009 година, соопшти францускиот завод за статистика.

Можеби ќе ве интересира

Најевтините хотели со 5 ѕвезди низ целиот свет

Најевтините хотели со 5 ѕвезди низ целиот свет

Колку изнесува просечната плата во Хрватска?

Колку изнесува просечната плата во Хрватска?

Германија бара работници: Се вработува квалификувана работна сила

Германија бара работници: Се вработува квалификувана работна сила

На што да внимавате кога барате работа во странство?

На што да внимавате кога барате работа во странство?

Каква „магија“ направи Андреја?

Каква „магија“ направи Андреја?

НЕ СЕ САМО МАКЕДОНЦИТЕ: Кои други народи немаат пари за летување?

НЕ СЕ САМО МАКЕДОНЦИТЕ: Кои други народи немаат пари за летување?

Кој е градот со најголемата економска нееднаквост?

Кој е градот со најголемата економска нееднаквост?

Колку заработува најбогатото семејство во светот секоја минута?

Колку заработува најбогатото семејство во светот секоја минута?

Како нашиот државен долг надмина 100 милијарди денари?

Како нашиот државен долг надмина 100 милијарди денари?