04 Август, 2020
0.0471

Гоце Чакаровски поднел оставка во Владата како национален координатор за здравство

Објавено во: Македонија 29 Мај, 2020

Гоце Чакаровски си поднел оставка од функцијата национален координатор за здравство во Владата.

Во решението што било донесено на владината седница одржана на 22 мај се вели дека поранешниот заменик-министер за здравство сам побарал да биде разрешен.

Функцијата на Чакаровски завршува на 31 мај, а решението веќе е објавено во Службен весник.

Тој беше заменик министер за здравство до јуни 2018, а потоа битолчанецот стана Национален координатор за здравство како дел од владината реконструкција.

Чакаровски е специјалист по гинекологија и акушерство.

Тој е кадар на СДСМ уште од 2009 година.Можеби ќе ве интересира

ШКОЛИТЕ СО МНОГУ ДЕЦА ВО КОМБИНИРАНА НАСТАВА, ОСТАНАТИТЕ РЕДОВНО ВО ШКОЛО: Конечно ќе се утврди како ќе почне учебната година

ШКОЛИТЕ СО МНОГУ ДЕЦА ВО КОМБИНИРАНА НАСТАВА, ОСТАНАТИТЕ РЕДОВНО ВО ШКОЛО: Конечно ќе се утврди како ќе почне учебната година

ДЕНЕСКА ПРВА СЕДНИЦА НА НОВИТЕ ПРАТЕНИЦИ - почнуваат разговорите за владино мнозинство

ДЕНЕСКА ПРВА СЕДНИЦА НА НОВИТЕ ПРАТЕНИЦИ - почнуваат разговорите за владино мнозинство

ЗАИГРАА КРИВИЧНИ ПРИЈАВИ ЗА ЖУРКИТЕ НА ПЛАЖИТЕ - ќе ја „букнат“ ли короната, ќе се знае за неколку дена

ЗАИГРАА КРИВИЧНИ ПРИЈАВИ ЗА ЖУРКИТЕ НА ПЛАЖИТЕ - ќе ја „букнат“ ли короната, ќе се знае за неколку дена

ФАКТОР НА ДЕНОТ: Кривични за забавите во Охрид,

ФАКТОР НА ДЕНОТ: Кривични за забавите во Охрид,

Потрагата по исчезнатото момче во Преспанското езеро запрена поради ветер и бранови

Потрагата по исчезнатото момче во Преспанското езеро запрена поради ветер и бранови

Три нови заразени со коронавирусот во Берово

Три нови заразени со коронавирусот во Берово

Пограничен инцидент се случи во Охридското езеро, известени се и албанските органи

Пограничен инцидент се случи во Охридското езеро, известени се и албанските органи

Уште не е пронајдено момчето кое се изгуби во Преспанското езеро

Уште не е пронајдено момчето кое се изгуби во Преспанското езеро

За продолжениот викенд имало повеќе тепачки низ државата

За продолжениот викенд имало повеќе тепачки низ државата