29 Ноември, 2021
0.0256

Ќе важат и гласачките ливчиња на кои нема печат

Објавено во: Македонија 26 Октомври, 2021

Членовите на Државната изборна комисија (ДИК) денеска едногласно го усвоија и Предлог-упатството за измените и дополнувањата на упатството за важечки и неважечки гласачки ливчиња.

ДИК со мнозинство гласови одлучиле во вториот изборен круг,  да важат и да се бројат и гласачките ливчиња на кои ќе нема печат од избирачкиот одбор. На 31-ви се одржува вториот круг од седмите локални избори во земјава. 

ДИК во четврток ќе ги дистрибуира гласачките ливчиња и изводите од Избирачкиот список за вториот круг од Локалните избори до Општинските изборни комисии, а во петок ќе се доставуваат терминалите за отпечатоци од прсти.

Можеби ќе ве интересира

Реката Треска се излеа во повеќе села

Реката Треска се излеа во повеќе села

Во четврток телата на загинатите ќе бидат донесени авионски од Бугарија

Во четврток телата на загинатите ќе бидат донесени авионски од Бугарија

Беким Хаџиу за БНТ: Си реков: зошто и јас не бев во тој автобус, да умрам и јас

Беким Хаџиу за БНТ: Си реков: зошто и јас не бев во тој автобус, да умрам и јас

Заев - Гаши: Постигната начелна согласност за програмските аспекти од можната соработка

Заев - Гаши: Постигната начелна согласност за програмските аспекти од можната соработка

Русковска вели дека и сопственикот на Беса Транс возел еден од автобусите

Русковска вели дека и сопственикот на Беса Транс возел еден од автобусите

Нов циклус обуки од Мотива Центарот за менаџмент образование и обука во проект поддржан од Фонд за иновации и технолошки развој

Нов циклус обуки од Мотива Центарот за менаџмент образование и обука во проект поддржан од Фонд за иновации и технолошки развој

Таравари: СДСМ е нестабилна поради фракциите во неа, но има и неисполнети ветувања

Таравари: СДСМ е нестабилна поради фракциите во неа, но има и неисполнети ветувања

ФИРМИТЕ НЕ МОЖАТ ДА ИЗДРЖАТ СО РАБОТНИЦИ НОН СТОП БОЛНИ И ОТСУТНИ - Комората бара државата да обезбеди скрининг преку евтини тестови

ФИРМИТЕ НЕ МОЖАТ ДА ИЗДРЖАТ СО РАБОТНИЦИ НОН СТОП БОЛНИ И ОТСУТНИ - Комората бара државата да обезбеди скрининг преку евтини тестови

Објавиле видеа со лажни закани за терористички напад во Скопје, полицијата ги уапси

Објавиле видеа со лажни закани за терористички напад во Скопје, полицијата ги уапси