05 Декември, 2021
0.0234

Кој си купи акции во компанија за марихуана по цена од едно евро за акција!!!????

Објавено во: Македонија 06 Август, 2021

Синцеритас АД Скопје е компанија од светот на производство и трговија со медицински канабис и ќе влезе во нашата корпоративна историја како прва компанија производител на медицински канабис чија акција се тргувала а нашата берза. Цената е едно евро за акција! Дали е багателна ??? Ќе покаже времето

Прва трансакција со акции на компанија за производство и трговија со медицинска марихуана во аналите на корпоративна Македонија! Вчера на нашата берза во една блок трансакција беа истргувани 190.400 акции со право на глас во скопското друштво Синцеритас АД Скопје. Цената за акција изнесуваше 1 евро.

Ова друштво, по претрагата на интернет, се занимава со производство и трговија на канабис за медицински цели (според следниов линк https://zk.mk/sinceritas?choice=V4 )

Според официјалните берзански податоци компанијата има основачки капитал поделен во 2,72 милиони акции. Тоа значи дека вчера тргуваните акции во основната главнина на друштвото учествуваат со 7,13 отсто.

Оваа компанија е на листата на берзанскиот Слободен пазар и за неа има многу помалку информации во споредба со друштвата чии акции се листани на Официјалниот пазар на берзата.

Според расположливи податоци од Централниот регистар, ова акционерско друштво во 2019 година завршило со загуба од 472.000 евра.

Според достапни податци од интернет страницата на ова акционерско друштво извршен директор е лицето Роберт Новески, кој воедно е потпишан и како основач на компанијата.

Македонската компанија има, веројатно, капитална поврзаност со германското друштво Синцеритас ГмбХ.

Последната достапна објава на веб страницата на Синцеритас АД е оглас за вработување е менаџер за проверка на квалитет поставен на страницата на 23 јули годинава.

Р.Ф.

Можеби ќе ве интересира

НАСЛЕДНИКОТ НА ЗАЕВ ЌЕ ГИ НАЗНАЧИ НОВИТЕ МИНИСТРИ: Моите денови се избројани, од премиерското место заминувам за 20-тина дена, кажа Заев

НАСЛЕДНИКОТ НА ЗАЕВ ЌЕ ГИ НАЗНАЧИ НОВИТЕ МИНИСТРИ: Моите денови се избројани, од премиерското место заминувам за 20-тина дена, кажа Заев

НЕ САМО ЗАМРЗНУВАЊЕ НА ЦЕНАТА НА БРАШНОТО, ЗЕЈТИНОТ, МЛЕКОТО...ЛИСТАТА МОЖЕ ДА СЕ ПРОШИРИ: Министерот Бектеши со ваква најава

НЕ САМО ЗАМРЗНУВАЊЕ НА ЦЕНАТА НА БРАШНОТО, ЗЕЈТИНОТ, МЛЕКОТО...ЛИСТАТА МОЖЕ ДА СЕ ПРОШИРИ: Министерот Бектеши со ваква најава

ВЛАДАТА НЕМА ДА ДОЗВОЛИ ПОГОЛЕМО ПОКАЧУВАЊЕ НА ЦЕНАТА НА СТРУЈАТА ОД 20 ПРОЦЕНТИ ВО ТЕКОТ НА 2022: Што друго договорија Заев и Гаши

ВЛАДАТА НЕМА ДА ДОЗВОЛИ ПОГОЛЕМО ПОКАЧУВАЊЕ НА ЦЕНАТА НА СТРУЈАТА ОД 20 ПРОЦЕНТИ ВО ТЕКОТ НА 2022: Што друго договорија Заев и Гаши

СЕГА ФИЛИПЧЕ ЌЕ СТАНЕ ПОГОЛЕМ ДРУГАР СО МЕНЕ, ЌЕ ИМАМЕ ПОВЕЌЕ ЗАЕДНИЧКО ВРЕМЕ: Ако новиот премиер не смета на него, јас сметам на него-Заев за Филипче како голем потенцијал

СЕГА ФИЛИПЧЕ ЌЕ СТАНЕ ПОГОЛЕМ ДРУГАР СО МЕНЕ, ЌЕ ИМАМЕ ПОВЕЌЕ ЗАЕДНИЧКО ВРЕМЕ: Ако новиот премиер не смета на него, јас сметам на него-Заев за Филипче како голем потенцијал

НОВОЗАРАЗЕНИ СО КОВИД 276 ГРАЃАНИ, ИМА ПЕТ ПОЧИНАТИ ПАЦИЕНТИ ЗА 24 ЧАСА: Последна ковид-статистика

НОВОЗАРАЗЕНИ СО КОВИД 276 ГРАЃАНИ, ИМА ПЕТ ПОЧИНАТИ ПАЦИЕНТИ ЗА 24 ЧАСА: Последна ковид-статистика

МАКЕДОНИЈА НЕМАЛА ПОДОБАР МИНИСТЕР ОД ФИЛИПЧЕ: Но, ако немав договор со Алтернатива, ќе немаше стабилност-Заев образложи зошто заминува Филипче од функцијата

МАКЕДОНИЈА НЕМАЛА ПОДОБАР МИНИСТЕР ОД ФИЛИПЧЕ: Но, ако немав договор со Алтернатива, ќе немаше стабилност-Заев образложи зошто заминува Филипче од функцијата

СО КАДРИ НА АЛТЕРНАТИВА ЌЕ СЕ РЕШАВА ЗДРАВСТВЕНАТА И ЕНЕРГЕТСКАТА КРИЗА ВО МАКЕДОНИЈА: Нема вонредни избори со 64 пратеници Владата има стабилно мнозинство до 2024

СО КАДРИ НА АЛТЕРНАТИВА ЌЕ СЕ РЕШАВА ЗДРАВСТВЕНАТА И ЕНЕРГЕТСКАТА КРИЗА ВО МАКЕДОНИЈА: Нема вонредни избори со 64 пратеници Владата има стабилно мнозинство до 2024

БЕКИМ САЛИ НА МЕСТОТО НА ФИЛИПЧЕ, ВИКТОР ИСЈАНОВСКИ-ЗАМЕНИК МИНИСТЕР ЗА ЗДРАВСТВО: Фактор дознава неофицијално

БЕКИМ САЛИ НА МЕСТОТО НА ФИЛИПЧЕ, ВИКТОР ИСЈАНОВСКИ-ЗАМЕНИК МИНИСТЕР ЗА ЗДРАВСТВО: Фактор дознава неофицијално

АПАСИЕВ ЗА РАСПРЕДЕЛБАТА НА МИНИСТЕРСКИТЕ МЕСТА: Некој со само четири пратеници добива три битни министерства

АПАСИЕВ ЗА РАСПРЕДЕЛБАТА НА МИНИСТЕРСКИТЕ МЕСТА: Некој со само четири пратеници добива три битни министерства